Uncharted 3 vs Uncharted 2: Valóban számíthatunk valami rendkívülire?

2011. május 02.
3.6371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A Naughty Dog gárda novemberre várható tüneménye alaposan hergeli a sorozat rajongóit - az egyéb platformista nézeteket valló játékosokról már nem is beszélve -; az alábbi összehasonlító képek raádásul még a szilaj fanatikusok rendezett sorait is szétzilálták egy kissé: ha egy pillanatra félretesszük csökönyös büszkeségünket, talán látni fogjuk azt, ami megosztja mostanság a sokrétű közönséget.

A fenomenális akció-kalandjáték harmadik része talán nem is lesz oly fenomenális?


Uncharted 3 vs Uncharted 2: Valóban számíthatunk valami rendkívülire? - 2. kép

Az első képen rögtön látjuk is Nathan Drake-et, a franchise elsőszámú főhősét, két hasonló szögből, értelemszerűen pre-renderelt képeken, hisz eszébe sincs a kiadóknak már most pőrén mutogatni őt a Nagyközönségnek - egyelőre tehát kérdéses, hogy ilyen, vagy csak hasonló grafikával találkozhatunk majd az Uncharted 3-ban. Mindenesetre első pillantásra alig tűnik fel nekünk valami különbség, hisz a 2009-es játék mind a mai napig dobogós lehetne a vizuális élmények terén. Ami pedig az Uncharted 3-ból való képet illeti, nos, a tűző sivatagi napfény talán nem a legelőnyösebb Nathan grafikai adottságainak szemléltetéséhez, azonban a srácok vitathatatlanul képesek voltak többet is kisajtolni a PlayStation 3-ból. Sokan azért reménykedtünk benne, hogy Nathan feje ezúttal nem lesz aránytalanul nagy a vállaihoz mérten, de mi azért így is csípjük a búráját.


Uncharted 3 vs Uncharted 2: Valóban számíthatunk valami rendkívülire? - 3. kép

Sullyn ezzel szemben már jócskán látni, milyen változásokon ment keresztül az előző rész óta (továbbra is pre-renderelt képekről beszélünk): a ráncok több szerephez jutottak, ezáltal a mimikán is jelentős változtatásokat voltak képesek eszközölni a pajkos kutyák. Itt már szemmel látható, hogy a szőrzet is az őt illető precizitással készült. Feltűnhet még az is, hogy akárcsak Nathan esetében, a készítők Sully arcberendezését is átgyúrták valamelyest, bár meg kell hagyni, ez a javára vált.


Uncharted 3 vs Uncharted 2: Valóban számíthatunk valami rendkívülire? - 4. kép

A harmadik képösszehasonlítás is nagy visszhangot keltett. Figyelembe véve, hogy két szerfelett eltérő környezetben (sivatag - város), drasztikusan más fényviszonyok közt tűnik fel hősünk, nehéz állást foglalni: de talán még ezen a képen a legegyértelműbb, hogy mivel is lesz dolgunk.


Uncharted 3 vs Uncharted 2: Valóban számíthatunk valami rendkívülire? - 5. kép

Pre-renderelt kép mellé egy sima ingame screenshot-ot? Ejnye. Ez még akkor sem túl reprezentatív, ha történetesen Keanu Reeves áll a jobb oldalon.


Uncharted 3 vs Uncharted 2: Valóban számíthatunk valami rendkívülire? - 6. kép

No, itt van az egyik legnagyobb felfordulást okozó páros: sajnos erre a beállításra egyértelműen nem az Uncharted 3 kapja az aranyérmet, ez a kép ugyanis sok szívmelengető 2000-es játék hangulatát idézi, másra azonban nem ad okot. Reméljük, csupáncsak egy rossz szögről vagy egy előnytelenül megválasztott fényhatásról van szó. Vagy...?

A cikk (melyhez ezeket a képeket mellékelte az alkotó) kisebb felzúdulást keltett internet-szerte, azonban felhívnám a figyelmeteket arra, hogy az írás egy nem éppen hozzáértő egyén keze munkája. Ha netán megbotránkoztatok rajta, remélem, némiképp tudtam csillapítani az indulatokat.
6 hozzászólás

Ryo san

14 éve, 1 hónapja és 3 napja

Ne hőbörögj Shade! Vegyél egy ps3-at a pc mellé,és meglátod hogy kerek a világ kacsintó smiley

válasz erre

Shade

14 éve, 1 hónapja és 3 napja

Miért is nem? A PC fényévekkel fejlettebb, mi lenne az oka annak, hogy nem illik rá...

válasz erre

Vendég

14 éve, 1 hónapja és 4 napja

Nem is való ez pc-re. Pont jó helyen van PS3-on!kacsintó smiley

válasz erre

Shade

14 éve, 1 hónapja és 4 napja

Hm, marhajó. Csak nem jött egyik sem pc-re, szóvak kapják be! röhögő smiley

válasz erre

marco

14 éve, 1 hónapja és 4 napja

Én nem látom annyira szörnyűnek a dolgot. Szép ez is, az is. Teljesen más az atmoszféra, de ennyi.

válasz erre

Vendég

14 éve, 1 hónapja és 4 napja

Ijesztő hogy ****abbul néz ki mint két éve.mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja