Új Yahoo és Google keresőszolgáltatások

2005. szeptember 17.
2.3751
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A keresőszolgáltatások piacán vívott rendkívül kiélezett verseny közepette a Yahoo és a Google egyaránt új eszközökkel bővítette termékpalettáját.

A "Yahoo Instant Search Beta" (tesztváltozat) egyik újdonsága, hogy a kereséshez elegendő csupán a keresett dolog nevét beírni a keresősorba, mire az automatikusan kidobja a legvalószínűbb linkeket. Mindez az AJAX technológiával lehetséges és igen praktikus is, mivel egyrészt az eredmények megjelenítéséhez nem kell egy további gombnyomással (egérrel, vagy az "Enter-rel") elindítani a keresést, másrészt pedig amennyiben a szoftver által legvalószínűbbnek ítélt találat valóban az, amit kerestünk, elkerülhető az összes alant felsorolt link végignézése is.

A technológia egyben szükségtelenné teszi, hogy a kliens PC minden egyes információ letöltésekor újracsatlakozzon a szerverre, így jelentősen meg is gyorsítja a keresést. A Yahoo szerint a végleges verzió még további újításokkal szolgálhat, részleteket azonban nem árultak el.

Eközben a rivális Google egy speciális keresőt indított el "Google Blog Search" néven, egyelőre szintén csak béta formában, amely kimondottan az online naplók és tartalmaik között hajt végre keresést. A blog az utóbbi hónapok egyik fő internetes slágere: egy felmérés szerint idén júliusban csak Amerikában közel 30 millióan olvastak blogokat, és ez a szám évente várhatóan 25-30%-kal nő. A Google illetékesei egyelőre amolyan kísérleti terméknek szánják az alkalmazást, mivel hasonlót most még csak kisebb cégek működtetnek, a későbbiekben azonban komoly reklámbevételeket remélnek tőle.

Kapcsolódó linkek:
Google Blog Search
Yahoo Instant Search Beta
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja