Új világrekord a Celsius V810-zel

2005. április 30.
1.9141
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Fujitsu Siemens Computers bejelentette, hogy Celsius V810 munkaállomása érte el a legmagasabb pontszámot a SPEC CPU2000 benchmark minősítés szerint, ezzel új teljesítményrekordot állított fel az x86-os számítógépek szegmensében.

Az AMD Opteron 252 processzorral dolgozó munkaállomás 2045 pontot ért el az ipari szabványos SPEC CPU2000 lebegőpontos teljesítményteszt-sorozaton. Ez a benchmark a szimulációs és a nagy számítási kapacitást igénylő CAD-alkalmazások futtatásakor nyújtott teljesítmény mérésére szolgál.

Az eredmény mindenekelőtt a Celsius V810 rendszerarchitektúrájának: nagy teljesítményű processzorának és hatékony memória-alrendszerének köszönhető. A magas pontszámhoz a programvégrehajtási képességeket javító, AMD64 és EM64T architektúrához ajánlott PathScale EKOPath Compiler Suite (release 2.0) szoftver is hozzájárult. Korábban még 2000 pontos eredményt is ritkán sikerült x86-os számítógépnek elérnie ezen a benchmarkon, amely a Linux for AMD 64 operációs rendszert és PathScale Compiler 2.0 alkalmazást futtató Opteron 242 processzoros gépek teljesítményét vizsgálja.

Kapcsolódó linkek:
Fujitsu-Siemens
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja