Új stratégiai optikai kábel épül Kína és az USA között

2006. december 21.
2.0901
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Version bejelentette, hogy félmilliárd dolláros költségvetéssel új, stratégiai jelentőségű optikai kábel kiépítését kezdi meg egy amerikai-kínai vegyes konzorcium részeként, a tenger alatt húzódó kábel közvetlen összeköttetést biztosít a két óriás állam között.

A beruházás kiemelt fontosságát nem csak befektetett összeg mutatja, jellemző, hogy számos nagyvállalat vesz részt az üzletben, köztük a kívülállónak tekinthető Korea Telecom is. A Verzion mellett számos kínai óriáscég is a konzorcium tagja, mint a China Telecom a China Netcom, és a China Unicom.

A terv megvalósítása is az ilyen nagyberuházásokhoz képest igen fürge, 2007 első negyedévében megkezdik a munkálatokat, és 2008 őszére már át is adják az új adatcsatornát. Pedig jelentő építkezésről van szó, a közvetlen kábel több mint 18 ezer kilométert kell, hogy áthidaljon. Az így megszülető összeköttetés a mainál 60-szor gyorsabb adatcserét biztosít. A két ország között kölcsönös az érdeklődés, hiszen a világ egyik legnagyobb adósságállományával rendelkező USA kölcsöneit jelentős mértékben Kína finanszírozza.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja