Új SSD tárolók a Corsair kínálatában

2010. február 28.
1.7721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Elsősorban a kiváló memóriarendszereiről ismert Corsair a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy két új szériával bővítette ki a szilárdtest-meghajtóinak (SSD) termékpalettáját.

A gyártó frissen beharangozott újdonságai Corsair Reactor, valamint Corsair Nova típusjelzéssel fognak felbukkanni az üzletek kínálatában, és mindegyik sorozatba egyelőre két modell tartozik, amik mindössze a tárolókapacitásukban különböznek. Az új Corsair adattárolók egyformán 2,5 inches kialakítással rendelkeznek.

A Corsair Reactor meghajtók MLC (multi-level cell) NAND Flash memóriamodulokból épülnek fel, egy 128MB-os DDR2 gyorsítótárral rendelkeznek, és a JMicron JMF612-es vezérlővel vannak felszerelve. A felépítésüknek köszönhetően a háttértárak 250MB/s-os olvasási és 170MB/s-os írási teljesítménnyel büszkélkedhetnek, és a cég adatai szerint egymillió óra MTBF jellemzi őket (üzemidő meghibásodás előtt). A Corsair Reactor SSD tárolók változattól függően 60GB-os vagy 120GB-os tárolókapacitással rendelkeznek, a számítógéphez pedig egy SATA II vagy egy USB 2.0 porton keresztül csatlakozhatnak.

A Corsair Nova szilárdtest-meghajtók a Reactor szériához hasonlóan MLC modulokból épülnek fel, amik mellé a mérnökök az Indilinx Barefoot vezérlőt, és egy 64MB-os gyorsítótárat építettek. Az Nova modellek 270MB/-os olvasási, valamint 195MB/s-os írási sebességgel dicsekedhetnek, és a fent említett társaikhoz hasonlóan egymillió óra MTBF-el rendelkeznek. Az újdonságok változattól függően 64GB vagy 128GB adatot képesek eltárolni, és egy SATA II csatolófelülettel vannak felszerelve.

Természetesen mind a négy adattároló felszereltségében megtalálható a TRIM támogatás, és a gyártó két év garanciával szállítja őket. A Corsair Reactor 60GB-os és 120GB-os változata már megtalálható a külföldi webáruházak kínálatában 151 és 290 euró körüli áron, míg a 64GB-os és a 128GB-os Nova meghajtó 158 és 300 euró körüli összegért szerezhető be.
1 hozzászólás

kpal

5 éve, 8 hónapja és 18 napja

ezeket még ma is elfogadnám

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljagery1113 profiljamarco profiljasony1515 profiljaSándorkolbász profiljaXelosz profiljaGargameth profilja