Új SSD tároló a Corsair-től

2010. február 03.
1.8141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint a nagy teljesítményű memóriarendszereiről és kiváló flash alapú adattárolóiról ismert Corsair, újabb taggal készül kibővíteni a szilárdtest-meghajtóinak (SSD) termékpalettáját.

A kiszivárgott információk alapján újdonság a gyártó Performance Series adattárolóinak legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Corsair Performance Series CSSD-P512GB3 típusjelzéssel fog felbukkanni. Az adattárolót a mérnökök a Samsung rendszerével szerelték fel.

Az újdonság különlegessége, hogy ez a Corsair kínálatában az első SSD tároló, ami 3,5 inches kialakítással készült, így elsősorban az asztali gépek tulajdonosainak jelenthet majd ideális választást, a számítógéphez pedig egy hagyományos SATA II interfészen keresztül csatlakoztatható, de természetesen visszafelé kompatibilis a korábbi SATA rendszerekkel is. A szilárdtest-meghajtó MLC (multi-level cell) NAND flash memóriamodulokból épül fel, és ahogy azt már a modellszáma is sugallja, 512GB adatot képes eltárolni. A háttértár egy 128MB-os gyorsítótárral van felvértezve, és nem kevesebb, mint 240MB/s-os olvasási, valamint 200MB/s-os írási teljesítménnyel dicsekedhet. Az 512GB-os Corsair meghajtóról egyelőre további részletek nem derültek ki, és a gyártó részéről sem hangzott el hivatalos bejelentés, ennek ellenére néhány külföldi webáruháztól már előrendelhető 1408 eurós áron.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Ultragyors SSD a Corsair-től

Ultragyors SSD a Corsair-től

legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja