Újraindult a termelés az Intel kínai üzemében

2008. május 21.
1.4501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A több tízezer halálos áldozatot követelő múlt heti kínai földrengések felmérhetetlen károkat okoztak a térség iparának, még a rengés epicentrumától mintegy 100 km-re található Intel processzorgyártó üzemét sem kímélte a természeti katasztrófa.

Komolyabb károk azonban nem keletkeztek az üzemben, így a közel egy hetes leállást követően a minap sikerült újraindítaniuk a gyártósorokat az első számú processzorgyártó Chengdu-ban felhúzott üzemében.

Becslések szerint nem kevesebb, mint 70.000 ember esett áldozatul a múlt héten pusztító kínai földrengéseknek. A 7.9-es erősségű rengések erejére jellemző, hogy az epicentrumtól még több száz kilométerrel távolabb is érezhető volt a föld mozgása. Az Intel gyártósora nem volt ilyen messze a földrengés által leginkább sújtott területtől, attól mindössze 89 kilométernyi távolságra fekszik az üzem.

A nagyvállalat szóvivőjének elmondása szerint a a gyártósorok villámgyors helyreállításának köszönhető, hogy szűk egy héttel a történtek után máris elkezdődhet a gyártás az üzemben. A földrengések alatt a gyár mintegy 1600 dolgozója szenvedett sérüléseket.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljamarco profiljaSándorkolbász profiljaBvektor profiljaMarduk profilja