Új P55-ös alaplap az Asus kínálatában

2009. szeptember 30.
1.5771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A nagy hírnévnek örvendő Asus a napokban bejelentette, hogy új taggal gazdagodott az alaplapjai termékkínálata.

A frissen beharangozott újdonság az alacsonyabb árkategóriát képviseli, és a boltok polcain Asus P7P55 LX típusjelzéssel fog felbukkanni. Mint ahogy azt már a modellszámból is sejthetjük az alaplap az Intel P55 chipkészlet köré épül, tehát az Intel legújabb Lynnfield alapú központi feldolgozóinak a fogadására van felkészítve, amikhez persze DDR3 rendszermemória támogatás is társul.

Az Asus P7P55 LX a grafikus gyorsítóknak két darab 16X-os PCI Express 2.0 foglalatot kínál, így lehetőség van akár az ATI CrossFireX konfiguráció kiépítésére is. A további bővítőkártyák részére két darab 1X-es PCI Express, és két darab hagyományos PCI slot áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig négy darab DDR3 aljzatba telepíthetjük, amik maximálisan 16GB RAM-ot tudnak kezelni, akár a túlhajtott 2000MHz-es frekvencián is. Az adattárolókat egy PATA (UltraDMA 66/100/133) és hat SATA II portra lehet csatlakoztatni. Az újdonság felszereltségéből természetesen nem hiányzik az integrált Gigabit Ethernet vezérlő és a 7.1-es HD audiorendszer sem. A hátlapi I/O panelen található egy PS/2 billentyűzet és egy egér, egy optikai SPDIF, nyolc USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói. Az Asus P7P55 LX várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt információt, de egyes források szerint 100 euró alatti áron lehet majd hozzájutni.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 15 napja

Szép alaplap lett az ASUS gyáraiból egyenesen, és kezdi átvenni a mára már megszokott szürke NYÁK-os, kék slotos/hűtőbordás színvilágot, ami nekem kifejezetten tetszik.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
iPet profiljaBotyi profiljamarco profiljaBotyi profilja