Új noteszgép-chip az ATI-tól, kártyaszintű integrált grafikával

2005. február 23.
1.6611
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az ATI olyan új, noteszgépekbe szánt alaplapi chipkészletet adott ki, mely olyan fejlett integrált grafikai magot is tartalmaz, mely megegyezik a cég X300-as grafikus kártyáinak chipjével.

Az ATI Radeon Xpress 200M célja már nem csupán az elfogadható megjelenítés biztosítása az alaplapon található részegységek összehangolása mellett, a lapka akár 3D-s játékok futtatását is megfelelően kezelni tudja. Ez alapvető újdonság a piacon, mivel egyelőre mind az Nvidia, mind az Intel hasonló lapkái is csupán alapfokú megjelenítési feladatokra vállalkozhatnak.

Az ATI terméke a cégtől megszokott szép színeket, és életteli megjelenítést biztosítja, és kompatibilitási problémák sem jelentkezhetnek, mivel a Radeon Xpress 200M DirectX 9 alapon működő játékokat is képes kezelni, ám a későbbi fejlesztések kedvéért képes PCI Express csatolófelület irányítására is. Az AMD mobil Sempron, és Athlon 64 processzoraihoz kifejlesztett modell a processzorgyártó következő chip-családjával, az alacsony fogyasztású Turion processzorokkal is együtt fog működni. Az újdonságok először a Sharp Mebius PCXG-70H és Mebius PCXG-50H Media Center noteszgépeiben jelennek majd meg. A szakértők nagy jövőt jósolnak az integrált grafikai processzorral gyártott alaplapi chipeknek, mivel azok a technika fejlődésével már elérik a külön árult belépőszintű grafikus kártyák szintjét, ám áruk alig magasabb, mint egy hagyományos lapkáé. Ráadásul a ma már sokszor 2-3 éves alaplapi garancia így a grafikára is érvényes, tehát a felhasználó biztos vásárlásba fekteti a pénzét.

Kapcsolódó linkek:
ATI Corporation
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljaRonalddo profilja