Új NOR flashmemória eszközök az Inteltől

2005. március 07.
1.6421
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Új NOR flashmemória eszközöket mutatott be San Franciscó-i fejlesztői konferenciáján az Intel, köztük a "Sibley" kódnevű NOR flash chipet, amely az első 90 nanométeres eljárással gyártott ilyen típusú lapka.

A mobiltelefonokba szánt Sibley chip az elő többrekeszes (MLC), 90 nm-es eljárással készülő NOR flashmemória eszköz. A lapka 108 MHz-es kódvégrehajtást, illetve 500 Kb/s-os írási sebességet biztosít, ezen kívül pedig egyszerre többféle RAM interfészt is támogat, széleskörű lehetőségeket kínálva a mobiltelefon-gyártóknak.

A chip mellett az Intel egy ahhoz párosuló új "Flash Data Integrator" (FDI) fájlrendszer-szoftvert is kifejlesztett "Naubinway" néven, amely elsősorban a nagyméretű képi és digitális zenei fájlokat kezelő, multimédiás telefonokhoz lehet hasznos. A Naubinway nagy teljesítménye miatt nincsen szükség nagyméretű kiegészítő szoftverekre, ami igen praktikus a kevés fölösleges tárhellyel rendelkező mobileszközök esetében.

A harmadik újdonság a "Sixmile" elnevezésű teljesen új, negyedik generációs StrataFlash memóriaeszköz-termékcsalád, amelynek eltérő teljesítményű és különféle funkciókkal ellátott tagjai sokféle készülékbe kerülhetnek beépítésre, a vezetékes telefonoktól a fogyasztói elektronikai eszközökön át az ipari alkalmazásokig. Az Intel szerint az összes újdonság még az idén kereskedelmi forgalomba kerül.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja