Új netbook az FIC kínálatában

2010. január 13.
1.5971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A hazánkban viszonylag még ismeretlen First International Computer (FIC) a napokban bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a hordozható gépeinek termékpalettája.

Az újonnan bemutatott ultrahordozható First International Computer SVE00 típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és ahogy az már az összes új fejlesztésű netbooktól elvárható, az újdonság is az Intel legújabb generációs Pine Trail platformjával van tervezve.

A First International Computer SVE00 mindössze 285 X 215 X 15-26,5mm-es méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 1,2kg-os súly társul. A noteszgép egy 10,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontást képes kezelni, és különlegessége, hogy kialakításának köszönhetően 180 fokban nyitható. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 1,3M pixeles változata, valamint a mikrofon sem.

A netbook az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és az Intel legfrissebb, 1,66GHz-es Atom N450-es központi feldolgozójával van felvértezve, amit egy 1GB RAM-al feltöltött DDR2 memóriarendszerrel párosítottak (2GB-ig bővíthető). A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus processzor felel. Az adattárolók választékában hagyományos merevlemezek 500GB-os, szilárdtest-meghajtók (SSD) pedig 32GB-os tárolókapacitásig képviseltetik magukat. A gép hálózati rendszerét egy Gigabit Ethernet vezérlő és egy 802.11b/g/n szabványú WiFi alkotja, de az opciók között szerepel a Bluetooth adapter, a WiMAX és a 3,5G modul is.

A külső részen található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó, egy SIM slot, egy D-Sub VGA, két USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az audiorendszer csatlakozói. Az operációs rendszerek kínálatában egyaránt megtalálható a Microsoft Windows 7 és a Linux is. A cég adatai szerint a beépített háromcellás akkumulátor négy óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új First International Computer SVE00 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt részleteket.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 6 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja