Új netbook a ViewSonic kínálatában

2009. december 16.
1.5941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Elsősorban a kiváló monitorairól ismert ViewSonic a napokban bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott az ultrahordozhatóinak termékpalettája.

A frissen bemutatott netbook a gyártó ViewBook szériájának legújabb tagja, az üzletek kínálatában pedig ViewSonic ViewBook VNB102 típusjelzéssel fog felbukkanni. Az újdonság mindössze 253 X 188 X 23mm-es méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 1,1kg-os súly párosul. A gép egy 10,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontást képes kezelni.

A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera, valamint a beépített mikrofon sem. A borítás alatt a netbookoknál már megszokott komponensek köszöntenek ránk, vagyis a ViewSonic ViewBook VNB102 az Intel 945GSE chipkészlet köré épül, és az Intel szimpla magos 1,6GHz-es Atom N270-es központi feldolgozójával van felvértezve, amit egy 1GB RAM-al feltöltött DDR2 memóriarendszerrel társítottak. Az adatok tárolásáról egy 160GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, a különféle hálózatok elérését pedig egy 10/100-as Ethernet vezérlő és egy 802.11b/g rendszerű WiFi modul garantálja.

A gép külső részén található egy 3 az 1-ben kártyaolvasó (SD, MMC, MS), egy D-Sub VGA, három USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az audiorendszer csatlakozói. A ViewSonic adatai szerint a standard hatcellás akkumulátor hat óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. A notebookot a Microsoft legújabb Windows 7 operációs rendszerének Starter változatával szállítja a gyártó. A ViewSonic ViewBook VNB102 már előrendelhető a nagyobb külföldi webáruházaktól 390$ körüli áron.
2 hozzászólás

richie8

7 éve, 11 hónapja és 4 napja

A ViewSonic mostmár nem először lep meg a remekműveivel, a belseje is jónak mondható, netbook-hoz mérten kiváló.

válasz erre

Hori a (hun)

11 éve, 11 hónapja

Kicsit drága ez a gép ahoz képest ami benne van. De mondjuk letöltésre nem lenne rossz, mert ha ekkora aksival eddig elvan akkor nem fogyaszthat sokat

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljarDAVE profiljasmadi1968 profiljakylx profiljapityuska profiljagery1113 profilja