Új négyutas Xeon szerver az IBM-től

2005. augusztus 26.
1.7201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az IBM egy új négyprocesszoros szervert mutatott be xSeries 260 néven, amelyet elsősorban távoli fiókirodákban, vagy más nagy tárolókapacitást igénylő helyszíneken lehet praktikusan felhasználni.

Stuart McRae, az IBM-nek a területért felelős igazgatója elmondta, hogy a 7U magassságú, kétmagos lapkák kezelésére is alkalmas új szerver az Intel "Cranford" kódnevű Xeon MP processzoraival, továbbá akár 12 darab 3,5"-es SCSI merevlemezes meghajtóval ellátva kerül forgalomba.

Így persze már érthető a nagy méret is, különösen ha figyelembe vesszük a négy, egyenként akár 3,66 GHz-es Cranford hűtési igényét. Az eszköz a kisebb 3U méretű x366 és az x460 után a harmadik olyan szerver lesz, amely az IBM teljesítménynövelő X3-as lapkakészlet-architektúrájával van felszerelve. Mivel az említett merevlemezes meghajtók egyenként 300 GB-osak is lehetnek, egy darab x260-as szerveren 3,6 terabájt (3600 GB) adat is elférhet egyszerre. Az IBM szerint a szerver nagyobb vállalatok esetében a központi rendszerrel nem összeköthető, távoli fiókirodák (pl. bankfiókok, vagy szállodalánchoz tartozó kisebb hotelek) igényeinek ellátására lehet kiválóan alkalmas, de ugyanilyen sikeresen alkalmazható nagyobb üzletekben az elektronikus pénztárak irányítására Microsoft Windows, illetve Red Hat vagy Novell Linux platformon egyaránt.

Az IBM x260-as szeptember közepétől lesz kapható az Egyesült Államokban, 5000 dolláros induló áron. Ezzel párhuzamosan egy olyan új munkaállomást is piacra dob az IBM, amely a kétmagos Intel Pentium D processzorral lesz felszerelve. A 8 GB memóriájú IntelliStation M Pro 6218-at az IBM főként mechanikai és elektronikai tervezéshez, vagy gyógyszerkutatási célokra fejlesztette ki és 1479 dollárba fog kerülni.

Kapcsolódó linkek:
IBM Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja