Új, nagy teljesítményű és belépőszintű AMD-processzorok

2004. november 17.
1.6811
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az AMD vezetői a vállalat, szokásos évi, elemzők részére tartott konferenciáján felfedték a cég új lapkastratégiáját, amely lehetővé teszi a piac több szegmensének - szerver, asztali, mobil, szórakoztató elektronika - lefedését.

Az új lapkák a jövőben is az x86 architektúrán alapulnak. Az AMD elnöke (CEO) Hector Ruiz elmondta, hogy a vállalat kiszélesíti választékát és 2005-ben a high-end szegmensben olyan lapkákat vezet be, amelyek két feldolgozómagot tartalmaznak.

Ezt követően 2006-ban érkezik egy olyan lapka, amely teljesen új magon alapul. Az új mag kódneve: „Pacifica”. A vállalat eddig a Pacifica mag semmilyen részletét nem bocsátotta ki. Most annyit elárultak, hogy ez egy kétmagos lapka, amely virtualizációs technológiát - ez megengedi egyidejűleg több operációs rendszer futtatását - és biztonsági technológiát - kódneve : Presidio - tartalmaz. A Pacifica mag 2006-ban tűnik fel asztali PC-kben, noteszgépekben és szerverekben. Az AMD noteszgépekhez egy ultra-alacsony energia-felvételű lapkát is bevezet.

A vállalat a spektrum másik végén az „x86 Everywhere” stratégia bevezetését tervezi. Ez lehetővé teszi olcsó, alacsony energia-felvételű lapkák kibocsátását internet-alkalmazásokhoz, digitális TV készülékekhez és mobiltelefonokhoz. Az első termék, amely az x86 Everywhere stratégián alapul a PIC (Personal Internet Communicator), ára 185 dollár. A PIC szállítása Indiában már megkezdődött, de rövidesen kapható lesz Mexikóban és Karib-térségben is.

Az AMD a flashmemória piacon is nagyobb részesedésre törekszik, ezért 2007-ben olyan flash-memória lapkák bevezetését tervezi, amelyek egy tároló-cellában 4 bit tárolására képesek. Jelenleg olyan flash lapkák kaphatók, amelyek egy cellában csak két bitet tárolnak.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
1 hozzászólás

Vendég

20 éve, 11 hónapja és 27 napja

8ujtuthhzthguhg

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja