Új microATX-es RoG alaplap az Asus-tól

2009. március 06.
1.7941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Asus az eddigi RoG (Republic of Gamers) alaplapjai kínálatát, microATX szabványú termékekkel kívánja kibővíteni.

Az RoG microATX formátumú alaplapoknak eddig csak egy képviselője volt, az Asus Rampage II Gene, de a gyártó a napokban bemutatta a sorozat legújabb tagját, az Asus Maximus II Gene-t. A frissen bejelentett alaplapot az Asus főként a LAN játékosoknak, és az extrém túlhajtóknak szánja. A Maximus II Gene-t a stabil energiaellátás érdekében egy nyolc fázisú tápellátással szerelték fel.

Az új alaplap az Intel P45 chipkészlete köré épül, így képes fogadni a 45nm-es LGA775 tokozású többmagos Intel processzorokat. A Maximus II Gene négy memóriafoglalattal van felszerelve, amik maximálisan 16GB rendszermemóriát képesek dual channel üzemmódban fogadni. A grafikus kártyák számára két PCI Express 16X-os foglalat áll rendelkezésre, míg a többi bővítőkártya részére egy PCI Express 1X-es, és egy hagyományos PCI slot. Az integrált hangkártya szoftveres X-Fi rendszerrel van ellátva, így már támogatja az EAX 4.0 effekteket is. Az alaplap I/O panelén találhatunk egy PS/2 billentyűzet, egy RJ-45 LAN, hat USB 2.0, egy 1394 FireWire, egy optikai SPDIF, valamint a 7.1-es hangrendszer csatlakozóit. Az Asus Maximus II Gene várható megjelenési idejéről, és áráról a gyártó nem nyilatkozott.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja