Új médiatovábbító protokollt mutat be a Microsoft

2004. szeptember 27.
1.5471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette, hogy a szeptember 28.

és október 3. között megrendezésre kerülő kölni Photokina 2004 kiállításon új, a digitális képi tartalmak kezelését megkönnyítő Windows XP-alapú technológiákat fog bemutatni, köztük új protokollját, az MTP-t is. Az MTP ("Media Transfer Protocol") jelentősen megkönnyíti a digitális médiatartalmak, például fényképek vezetékes vagy vezeték nélküli továbbítását a Windows számítógépekre, és egyben leveszi a készülékgyártók válláról a vezérlőprogramok telepítésének terhét.

A Microsoft az alkalmazás fejlesztéséhez jelentős támogatást kapott a digitális fényképezésben érdekelt vállalatoktól, csakúgy, mint a Service Pack 2 részeként már hozzáférhető, hasonló funkciót betöltő WCN ("Windows Connect Now") esetében. A Canon a Microsofttal közösen tett nyilatkozatában bejelentette, hogy a jövőben MTP alkalmazással látja el vezeték nélküli kapcsolatra képes fényképezőgépeit, a Nikon pedig egyes készülékeivel a kölni kiállításon demonstrálni is fogja a technológia előnyeit és a benne rejlő lehetőségeket.

A szoftveróriás a jelenleg forgalomban lévő, FTP ("File Transfer Protocol") adatátviteli protokollt használó készülékek tulajdonosaira is gondolva egy PowerToy elnevezésű alkalmazást is kifejlesztett, amely ideiglenesen leegyszerűsíti a Windows XP konfigurációját, és ezáltal megkönnyíti a képi tartalmak kezelését, amikor a digitális fényképezőgépet a PC-re csatlakoztatják. A program előzetes verziója CD-n szintén bemutatásra kerül és beszerezhető lesz majd a Photokina 2004 kiállításon, míg a teljes felhasználói változat néhány hét múlva lesz letölthető a Microsoft honlapjáról, ingyenesen.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

kapcsolódó hírek, cikkek

Feltörték a Skype-protokollt

Feltörték a Skype-protokollt

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

drift3r91 profiljarDAVE profiljamarco profiljasoami profiljaWickedSick profilja