Új Macintosh-felhasználókkal gazdagodik a Kazaa

2003. november 21.
1.4291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy Macintosh számítógépekre fejlesztett új fájlcserebere-szoftver révén több ezer új felhasználó csatlakozhat az egyik legnépszerűbb, az eddigiekben leginkább csak Windows felhasználók által igénybe vett P2P (Peer to Peer) szolgáltatáshoz.

Az eredetileg júliusban bemutatkozott és azóta számos fejlesztésen átesett alkalmazás, a Poisoned révén immár az Apple Computer-féle számítógépekkel rendelkező felhasználók is csatlakozhatnak a hanglemezkiadók által mostanság oly hevesen támadott Kazaahoz, illetve akár egyéb más hasonló szolgáltatásokhoz is.

A Macintosh-felhasználókat a szoftverfejlesztők sok esetben nagyon elhanyagolják, mi pedig gondoltunk egy nagyot, és kiadtuk a Poisoned fájlcserebere-szoftvert - nyilatkozta Julian Ashton, a Poisoned egyik vezető programozója. Ashton elmondta, hogy a megjelenése óta eltelt hónapokban meglehetősen nagy népszerűségre tett szert a szoftver, mely bizonyos értelemben közelebb hozza egymáshoz a Macintosh-világot és a Windows-világot. A CNet Networks által üzemeltetett Download.com adatai szerint a Poisoned szoftvert az első 10 hétben több mint 165 ezer példányban töltötték le az internetről, így a Poisoned rövid időn belül a weboldal második legnépszerűbb Macintosh-alkalmazásává avanzsált.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Apple Computer által idén tavasszal indított iTunes szolgáltatás fizetős mivolta ellenére is rendkívül gyorsan nagy népszerűségre tett szert a Macintosh-felhasználók körében. Az Apple Computer által közölt legfrissebb adatok szerint az iTunes szolgáltatás keretein belül idén november elejéig már több mint 17 millió digitális zenei felvétel talált gazdára. Az iTunes eleinte csak Macintosh-felhasználók számára volt elérhető, a későbbiekben azonban megjelent a szoftver Windows operációs rendszerekre fejlesztett változata is.

Említést kell tennünk arról, hogy egy a Poisoned jelenlegi verziójában meglévő hiba miatt a szoftverrel jelenleg csak a Kazaa hálózatról lehet letölteni, a Gnutella, OpenNapster, illetve OpenFT hálózatok irányába csak feltölteni lehet.
1 hozzászólás

Vendég

16 éve, 3 hónapja és 6 napja

az igeeeenröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja