Új LED-es kijelzőkkel frissült a Fujitsu kínálata

2010. augusztus 04.
1.6741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Fujitsu elsőként jelenik meg a piacon komplett kínálattal, a legújabb LED-es kijelzőtechnológiára épülő energiatakarékos, vékony monitorokból.

A lapos képernyős monitorokon páratlan dinamikus kontrasztot nyújtó LED-es technológia a belépő szintű 19 hüvelykestől a széles képernyős 27 hüvelykesig, minden kijelzőméretben elérhető. A táblázatokhoz és a Blu-ray akciófilmekhez jobb vizuális élményt nyújtó, új SL és L sorozatú Fujitsu kijelzők mélyebb kontraszttal és gazdagabb, valósághűbb színekkel kímélik a szemet.

A lapos képernyős kijelzők háttérvilágításánál a CCFL-technológiáról a LED-re történő átállás környezetvédelmi szempontból is előnyös. A LED-es háttérvilágítás energiatakarékosabb, akár 46 százalékkal is csökkentheti az áramfogyasztást, és lehetővé teszi, hogy a veszélyes higanyt teljes egészében kiiktassák a gyártási folyamatból. Ráadásul a vékonyabb kijelzők nyersanyagigénye is mintegy 25 százalékkal kevesebb, kisebb súlyuk és méretük miatt pedig szállításuk is egyszerűbb.

Első lépésként a Fujitsu két komplett sorozatot vezet be ultranagy kontrasztú LED-es kijelzőkből, és a jövőben a kínálat további szélesítését tervezi. Az SL sorozatú modellek dupla HDMI csatlakozással támogatják az optimális nagy felbontású digitális megjelenítést, és energiatakarékos ECO üzemmódban is használhatók. Az L sorozat beépített hangszórókkal és 16 nyelvű, képernyőn megjelenő (OSD) menüvel rendelkezik, amit a "prémium" szintű SL sorozat HDMI 5.1 digitális hangkimenettel egészít ki a térbeli hanghatás (surround sound) eléréséhez. Emellett az SL kijelzőknél többféle opció segíti a kijelző finomhangolását az érintésérzékeny OSD vezérlésen keresztül.

"A LED-es háttérvilágítás a lehető legkisebb környezetterhelés mellett biztosít kiváló vizuális minőséget" - jelentette ki Rajat Kakar, a Fujitsu Technology Solutions munkahelyi rendszerekért felelős alelnöke. "A LED-es kijelzők még a legkedvezőtlenebb fényviszonyok között is nagy kontrasztot és ragyogó színhatást nyújtanak."

A Fujitsu a szállítók közül elsőként vezeti be a LED-es háttérvilágítási technológiát teljes kijelzőkínálatában, a belépő szintű 19/20 hüvelykes modellektől kezdve a 22/27 hüvelykes széles képernyős egységekig. A LED-es monitorok a közép-európai, közel-keleti, afrikai országokat és Indiát átfogó CEMEA&I régió egészében, július végétől kaphatók. Az árakról a termékek bevezetésekor adunk tájékoztatást - nagyjából megegyeznek majd az azonos méretű CCFL monitorok árával.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja