Új laptop a Tongfong kínálatában

2009. július 03.
1.6141
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A hazánkban viszonylag még ismeretlen Tongfong és a VIA Technologies a mai nap bejelentette, hogy újabb ultrahordozhatót készülnek piacra dobni.

A frissen beharangozott hordozható gép Tongfong S30A típusjelzéssel lett ellátva, és különlegessége, hogy nem a jól megszokott Intel alapokra épül, hanem a VIA Nano platformja köré tervezték. Az újdonság 13,3 inches kialakítással rendelkezik, emellett mindössze 33mm-es vastagsággal és alig 1,4kg-os súllyal büszkélkedhet.

Az új Tongfong S30A a VIA VX800 MSP chipkészlet köré épül, és a 64bit-es 1,3GHz+ VIA Nano U2250 központi feldolgozóval van felszerelve, amit egy 2GB RAM-al feltöltött (4GB-ig bővíthető) DDR2 memóriarendszerrel társítottak. A diszkrét S3 Graphics Crome 435 ULP grafikus rendszernek köszönhetően a gép már megbirkózik a teljes HD felbontású videótartalmakkal, de a kínálatában megtalálható még a DirectX 10.1 támogatás is. Az adatok tárolására egy 2,5 inches hagyományos SATA merevlemez, és egy DVD Super Multi optikai meghajtó áll rendelkezésre, de a HDD tárolókapacitásáról a gyártó sajnos nem nyilatkozott. A hálózati rendszert egy 10/100-as LAN kártya és egy 802.11b/g szabványú WiFi alkotja. A külső részen található egy ExpressCard slot, egy 4 az 1-ben kártyaolvasó, két USB 2.0, egy D-Sub VGA és egy HDMI, valamint az audiorendszer csatlakozói. Az operációs rendszerek kínálatában megtalálható az előtelepített Microsoft Windows Vista és a Windows XP Home Edition is. A Tongfong S30A várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt információt.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
iPet profiljamarco profiljaManiac profilja