Új Kingston ValueRAM megnevezések

2005. június 12.
2.0361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A különböző szervezésű szervermemóriák használatakor az Intel 7520/7320 chipkészletekre alapuló szervereknél és az AMD Opteron szervereknél jelentkező problémák miatt a Kingston megváltoztatta a ValueRAM memóriamodulok gyártói cikkszámát.
 

Az új cikkszámok már egyértelmű információt adnak a memória chipek felépítéséről is (x4, x8). Mivel a cikkszám változások zavarbaejtőek vagy nehezen érthetőek lehetnek, az alábbi fogalomértelmezések és hivatkozás segíthet az eligazodásban.

A ValueRAM memória modulok azonosítása:

x4 vagy x8 DRAM felépítés
A szerverekbe szánt "Registered" DIMM-ek x4 ("négyszeres") vagy x8 DRAM chipekkel kerülnek forgalomba. A x8 szervermoduloknak a legjobb az ár/teljesítmény arányuk, de csak a x4 modulok támogatják az olyan funkciókat, mint a több-bites hibajavítás, a "Chipkill", a "memory scrubbing" és az Intel Single Device Data Correction (SDDC - Egy eszközös adatjavítás).

X64 Modul
Nem-ECC-s (Error Correction Code - hibajavítás) buffereletlen memória modul 64-bites adatszéleséggel.

X72 Modul
Buffereletlen memória modul hibajavítással, vagy egy Registered DIMM (ami mindig hibajavításos). Az ECC modulok 74-bitesek (64 bit adat + 8 bit hibajavításra)

Kapacitás
A modulon található memória cellák száma Megabyte-okban vagy Gigabyte-okban kifejezve. A több modult tartalmazó csomagoknál a feltüntetett kapacitás az összes modul kombinált kapacitását jelenti.

CAS Késleltetés
Az egyik legfontosabb késleltetés (várakozás)(órajel ciklusokban kifejezve) amikor az adatokhoz szeretnénk hozzáférni a memória modulon. A CAS (Column Address Strobe) az utolsó várakozási idő hosszát jelenti az adat tényleges kiolvasása vagy beírása előtt, amikor az adat kiolvasása vagy beírása parancs és a sor/oszlop címek már betöltésre kerültek.

DDR2
Második generációs DDR memória technológia. A DDR2 memória modulok nem kompatibilisek a DDR modulokkal, az alacsonyabb feszültségfelvétel (1,8V a 2,5V-al szemben), a különböző tűkiosztás és a nem megegyező memória chip technológia miatt.

Sűrűség
Megegyezik a kapacitással (méret); általában DRAM chipeknél használják.

ECC
(Error Correction Code - hibajavítás) A DRAM modulokban tárolt adatok sértetlenségének ellenőrzése. Az ECC fel tudja deríteni a több bitből álló hibákat és ki tudja javítani az egybites hibákat.

Intel hitelesített
Ezek a modulokat az Intel hivatalos hitelesítő laboratóriuma hitelesítette.

Kit (Csomag)
Egy több memória modult tartalmazó csomag:
K2 = 2 modult tartalmazó csomag.

Legacy (vagy alacsony sűrűségű)
A régebbi rendszerekben való működésre tervezett modulok, pl. csak 128MB-os SDRAM chipeket használ, ha a memóriavezérlő nem támogatja a 256MB-os chipeket.

Rank: egy, kettő vagy négysoros memória modulok
A munkaállomásokba vagy szerverekbe szánt memória moduloknál van jelentősége. Ha a telepített sorok száma meghaladja a rendszer specifikációjában leírtakét, lehet hogy a rendszer nem boot-ol, memória problémák léphetnek fel, vagy nem ismeri fel a memória teljes méretét. Ellenőrizze a rendszer felhasználói kézikönyvében a támogatott sorok számát.

Registered DIMM
Regiszter chipet tartalmazó memória modul. A regiszter chip az alaplap memóriavezérlője által kiadott címzési és vezérlő jeleket továbbítja és szinkronizálja, a Phase Lock Loop (PPL) chip, pedig az alaplap órajelét továbbítja a DRAM chipekhez. A szerverek és a munkaállomások nagy része megköveteli a Registered DIMM-ek használatát. Néhány belépő-szintű szerver és munkaállomás megelégszik a normál DIMM-ekkel is. Ellenőrizze a rendszer felhasználói kézikönyvében a támogatott memória típusokat.

SODIMM
Kis felületű kettős egysoros memória modul. Csökkentett méretű memória modul hordozható számítógépekhez kifejlesztve.
1 hozzászólás

richie8

8 éve, 1 hónapja és 18 napja

Legalább mostmár tisztában vagyok a rövidítésekkel is A Kingston még most is jó márka!

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljapityuska profiljaMarduk profiljaGrifid profilja