Új HD 5450-es gyorsítók a PowerColor kínálatában

2010. február 05.
1.6331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Ahogy arra már az Advanced Micro Devices bejelentésekor számítani lehetett, a nagyobb gyártók szinte azonnal reagáltak, és egymás után mutatják be az új ATI Radeon HD 5450-re épülő termékeiket.

A sorból persze az AMD kizárólagos videokártya partnereként ismert PowerColor sem kíván kilógni, így a napokban bejelentette öt legújabb grafikus gyorsítóját, amik már az újdonságra épülnek. Mind az öt új Radeon HD 5450 a gyártó energiatakarékos Go! Green szériájába tartozik.

A PowerColor Go! Green szériájának legfiatalabb tagjai között egyaránt megtalálhatóak az 512MB-os és az 1024MB-os, valamint a DDR2 és a DDR3 videomemóriával épített modellek is. Az újdonságok hűtéséről egy szimpla kártyahelyet elfoglaló, fekete színezésű passzív hűtőrendszer gondoskodik. Az új gyorsítók 80 darab stream processzorral és 8 darab textúrázó egységgel felvértezett, 40nm-es grafikus feldolgozóinak teljesítményét az előírásos 650MHz-re hangolták be, a 64bit-es memóriarendszer pedig változattól függően a 800MHz-es (DDR2) vagy az 1334MHz-es (DDR3) frekvencián üzemel. A videokártyák hátlapi paneljén egy D-Sub VGA, egy DVI és egy HDMI kimenet kapott helyet, viszont az Eyefinity Edition változatok esetében a HDMI csatlakozót lecserélték egy DisplayPort-ra.

A gyorsítókártyák természetesen rendelkeznek teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a kínálatukból nem hiányzik még az ATI Stream, a második generációs Unified Video Decoder (UVD 2), valamint az Eyefinity Edition modelleknél az Eyefinity technológia sem. A PowerColor Go! Green széria legújabb tagjainak várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
1 hozzászólás

richie8

7 éve, 7 hónapja

Ez még mindig kicsit kevés, bár a DDR3-as memóriával szerelt VGA már kikerülhet a vicc kategóriából Ezekből sajnos a PCS sem tudott többet kiszedni teljesítményügyileg.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaWickedSick profiljaManiac profilja