Új GTX 260-as gyorsító a Galaxy kínálatában

2009. szeptember 28.
2.0731
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus kártya partnereként ismert Galaxy Microsystems a mai napon bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyái termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonság az nVidia GeForce GTX 260-as modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Galaxy GeForce GTX 260+ típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új grafikuskártya különlegessége, hogy egy egyedi tervezésű hűtőrendszerrel van felvértezve, ami mindössze egyetlen kártyahelyet foglal el a számítógép szűkös belső teréből.

A karcsú hűtőrendszernek köszönhetően az új GTX 260+ ideális választás lehet a HTPC rendszerek tulajdonosainak (Home Theater PC), de a microATX formátumú alaplapoknál is könnyedén kiépíthető a többkártyás grafikus konfiguráció. A Galaxy GeForce GTX 260+ órajeleiről a gyártó nem nyilatkozott, de egyes források szerint az 55nm-es technológiával gyártott GT200b grafikus feldolgozó 625MHz-es, a 216 darab stream processzor pedig 1350MHz-es teljesítményen üzemel. A 448bit-es GDDR3 memóriarendszer 896MB RAM-al van felvértezve, és a frekvenciáját a mérnökök effektív 2000MHz-re hangolták be. A videokártya hátlapi paneljén egy DVI, egy HDMI, és egy TV kimenet lett elhelyezve, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik az nVidia SLI csatolófelület sem, így kiépíthető akár a háromutas SLI konfiguráció is. Az újdonság kínálatában természetesen szerepel a teljes körű DirectX 10 támogatás, valamint az nVidia népszerű PhysX, CUDA, és PureVideo HD technológiája. A Galaxy GeForce GTX 260+ várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt információt.

Új GTX 260-as gyorsító a Galaxy kínálatában - 2. kép

1 hozzászólás

Shade

15 éve, 9 hónapja és 2 napja

Szerintem tök jól is néz ki. Ilyet még nem is láttam.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja