Új Gizmondo multifunkciós játékgép a CeBIT-en

2005. március 11.
2.1851
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Gizmondo Europe a hannoveri CeBIT-en mutatja be többfunkciós hordozható játékgépének legújabb, továbbfejlesztett verzióját.

A kamerával ellátott készülék a videojátékok mellett a digitális fényképek készítését, a zenehallgatást, a mozgóképnézést, az SMS és MMS küldést, valamint a GPS navigációt is lehetővé teszi a felhasználónak. A 2,8"-es, 240 x 320 képpontos színes TFT kijelzővel ellátott hordozható játékgépben egy 400 MHz-es ARM-9-es processzor, valamint egy Nvidia GoForce 3D 4500-as grafikus lapka került elhelyezésre.

Ez utóbbi a Direct 3D Mobile és az OpenGL ES alkalmazások mellett az MPEG-4 formátumú mozgóképek megjelenítését is támogatja. A Windows CE operációs rendszerű készüléken Windows Media Player 9-es médialejátszó található, amellyel az SD kártyákon tárolt mp3 számok is lejátszhatók. Az SMS és MMS funkciókhoz a felhasználónak be kell helyeznie mobiltelefonos SIM-kártyáját a készülékbe.

Az új Gizmondo már-már túlzottan sokoldalú funkciói, illetve kisebb teljesítménye miatt nem valószínű, hogy a két új slágerkészülék, a Nintendo DS, vagy a Sony PSP versenytársa lesz. Különösen igaznak tűnik ez akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a készülékhez elérhető játékok száma is viszonylag korlátozott: a Gizmondo weboldala szerint jelenleg 26 játékprogram áll fejlesztés alatt, ráadásul ezek egy kivételével a cég saját termékei. A legnépszerűbb játék valószínűleg a tavaly PC-hez már kiadott "Richard Burns Rally" lesz. A legújabb Gizmondo hordozható játékgép még a hónap vége előtt forgalomba kerül Európában, 329 eurós áron. A hozzá való játékok várhatóan 15-50 euró közötti összegbe kerülnek majd.

Kapcsolódó linkek:
Gizmondo
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások