Újgenerációs LCD paneleket mutat be a Samsung

2008. május 16.
1.9041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Innovatív újdonság bemutatására készül a világ jelenlegi első számú LCD gyártója, a Samsung.

A hétvégén bemutatásra kerülő Blue Phase fantázianévre keresztelt újdonság sajátja, hogy 240Hz-es képfrissítést tesz lehetővé, azaz jóval gyorsabb e tekintetben, mint bármely más ma használatos technológia. A szakma és a nagyközönség előtt vasárnap debütáló Blue Phase szabvány felhasználására a sorozatgyártásban csak jóval később, 2011-ben kerül sor a tervek szerint.

A hagyományos televíziók általában 50 és 60 közötti frissítést produkálnak másodpercenként, még az újabb panelek 100Hz felett teljesítenek. Minél magasabb ez a szám, a képernyő annál kevésbé veszi igénybe az emberi szemet, igaz ugyan, hogy már a másodpercenkénti 15 frissítés is elegendő ahhoz, hogy folyamatosnak lássuk a képet. Más kérdés, hogy bizonyos frekvencia felett már egyre kevésbé érzékeljük a különbségeket.

A Samsung újdonsága egészen elképesztő, 240Hz-es frissítést képes produkálni az ígéretek szerint, azaz nagyjából a dupláját a ma használatos LCD-knek, amely komoly gyártástechnológiai előrelépést jelent. A gyártó ígérete szerint nem egy drága újdonságról van szó, így a Blue Phase technológiát használó modellek sem kerülnek majd látványosan többe, ha három év múltán forgalomba kerülnek.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja