Új egybeépített PC a HP kínálatában

2010. április 18.
2.0851
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Hewlett Packard a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki az egybeépített számítógépeinek termékpalettáját.

Az újonnan reflektorfénybe állított asztali PC a gyártó Compaq családjának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig HP Compaq Presario CQ1-1020 típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új gép külső kialakítása követi a már jól megszokott megoldást, vagyis már maga a monitor tartalmazza a számítógép komplett konfigurációját.

Az újdonság elhelyezése sem jelenthet különösebb gondot, ugyanis mindössze 470 X 370,8 X 93 milliméteres méretekkel dicsekedhet. A rendszer egy 18,5 inches hagyományos (nem támogatja az érintés alapú vezérlést), szélesvásznú HD kijelző köré épül, a keretében pedig a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera, egy mikrofon, valamint egy sztereó hangszórópár kapott helyet.

A HP Compaq Presario CQ1-1020 az Intel Pine Trail platformjával van tervezve, vagyis a borítása alatt az Intel NM10 Express chipkészlet, és az Intel 1,66GHz-es Atom D410-es központi feldolgozója található, egy 1GB 667MHz-es RAM-al feltöltött DDR2-es memóriarendszer társaságában. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus processzor felel, az adatok tárolásáról pedig egy 160GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, de a konfigurációból természetesen nem hiányzik a DVD Super Multi optikai meghajtó sem.

A különféle hálózatok elérését egy 10/100-as Ethernet vezérlő, és egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul garantálja. A számítógép külső részén található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó, nyolc darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az audiorendszer csatlakozói. Az újdonságot egy előtelepített Microsoft Windows XP SP3 Home Edition operációs rendszerrel látta el a cég. A HP Compaq Presario CQ1-1020 már megrendelhető a gyártó honlapjáról 430$-os áron.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja