Új Eee PC notebook az Asus kínálatában

2009. december 20.
1.7291
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Néhány hete érkeztek meg nem erősített híresztelések, miszerint a patinás hírnevű Asus egy Eee PC 1201T típusjelzésű ultrahordozhatóval készül kibővíteni a termékpalettáját, a napokban viszont az újdonság már megjelent a cég hivatalos honlapján is.

A dolog különlegessége, hogy a gyártó részéről egyelőre még nem hangzott el hivatalos bejelentés, viszont a weblapnak köszönhetően immár a laptop eddig ismeretlen paramétereire is fény derült.

Az új notebook mindössze 296 X 208 X 27,3-33,3mm-es méretekkel büszkélkedhet, amihez alig 1,46kg-os súly társul. A gép egy 12,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1366 X 768-as (WXGA) natív felbontást képes kezelni, a keretében pedig a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 0,3M pixeles változata, és egy mikrofon kapott helyet.

Az új Asus Eee PC 1201T az AMD RS780MN chipkészlet köré épül, és az Advanced Micro Devices 1,6GHz-es Athlon Neo MV-40-es központi feldolgozójával van felvértezve, amit egy 2GB RAM-al feltöltött DDR2 memóriarendszerrel társítottak. A laptop videorendszerét az integrált ATI Radeon HD 3200-as grafikus processzor képezi, az adatok tárolásáról pedig egy 250GB-os hagyományos merevlemez és egy 500GB-os online tárhely gondoskodik. A különféle hálózatok elérését egy beépített Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul és egy opcionális Bluetooth 2.1 + EDR adapter garantálja.

A külső részen található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó, egy D-Sub VGA, három USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az audiorendszer csatlakozói. Az újdonságot egy előtelepített Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel szállítja a cég. A működéshez szükséges energiát egy hatcellás Lithium-Ion akkumulátor szolgáltatja, ami hat óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az Asus Eee PC 1201T várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nincs információ.
2 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 12 napja

Welcome az új Eee PC-nek, immáron AMD-s környezetben. Egy tesztet megnéznék egyébként, hogy az inteles- és az AMD-s megoldások közül melyik gyorsabb.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 6 hónapja és 3 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja