Új DVD-írók az Iomegától és a Pioneertől

2003. november 13.
1.4991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A DVD-író meghajtók piaca új termékekkel bővült, ugyanis az adattárolási megoldásokra specializálódott Iomega, valamint a különböző fogyasztói elektronikus eszközök gyártásával foglalkozó Pioneer Electronics egymással párhuzamosan vadonatúj DVD-írókat leplezett le.

Az Iomega újdonsága elsősorban széles szolgáltatási köréről ismerszik meg, a Pioneer terméke pedig arról, hogy az egymással konkuráló DVD-szabványokkal kompatibilis lemezeket ugyanolyan gyorsan képes megírni.

Az Iomega által bejelentett Super DVD QuikTouch Video Burner egy külső meghajtó, mely többek közt a DVD+R, DVD+RW, illetve DVD-R, DVD-RW lemezek égetésére képes. Érdekessége, hogy videofelvételi funkciókkal is rendelkezik, vagyis közvetlenül rácsatlakoztatható például egy videorekorder vagy egy videokamera. Chris Romoser, az Iomega szóvivője a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a videoanyagok rögzítéséhez a felhasználóknak nem kell mást tenniük, mint megnyomni a meghajtón elhelyezett QuikTouch gombot, illetve a forrásjelet szolgáltató eszköz lejátszó gombját. Romoser utalt arra, hogy a Super DVD QuikTouch Video Burnert az érdeklődők először a jövő héten Las Vegasban megrendezésre kerülő Comdex számítástechnikai szakkiállításon tekinthetik meg, és az újdonság várhatóan december elején jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, mégpedig 399 dolláros, vagyis mintegy 89 ezer forintos áron.

Most pedig térjünk át a Pioneer Electronics DVR-A07 típusjelzésű friss termékére, mely nem más, mint egy az egyszer írható DVD-R, illetve DVD+R lemezek írására egyaránt maximálisan nyolcszoros sebességgel képes belső meghajtó. Mondanom sem kell, hogy a DVR-A07 az újraírható diszkeket is képes kezelni, a meghajtó a DVD-RW, illetve DVD+RW lemezekre maximálisan négyszeres sebesség mellett képes adatokat rögzíteni. A vállalat ezen DVD-író esetében vezeti be az úgynevezett Precision Recording Technologyt, mely arra hivatott, hogy a meghajtóval készített lemezek minőségén javítson. A Pioneer DVR-A07 várhatóan a jövő hónapban jelenik meg a piacon, várható kereskedelmi ára egyelőre ismeretlen.

Kapcsolódó linkek:
Iomega
Pioneer Electronics
1 hozzászólás

WillThaWheel

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Emlékszem, 2005 körül vettünk egy DVD írót...Mekkora újdonság volt akkor! mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja