Új AMD processzorok 2006 első felében

2005. december 15.
1.5751
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Advanced Micro Devices (AMD) felfedte 2006.

első félévi mikroprocesszor-kibocsátási terveit. A DRAMeXchange új elemző cég szerint az új CPU-k egész pontosan a második negyedévben, májusban és júniusban érkeznek Ezek a mikroprocesszorok a DDR2 memóriát kezelik, amelyek mind a hordozható-, mind az asztali PC szegmensben egyre népszerűbbek, és ennek köszönhetően piaci részesedésük gyorsan emelkedik. A hordozható és számítógépekhez fejlesztett AMD mobil- és asztali processzorok integrált DDR2 SDRAM vezérlőt tartalmaznak, amelyek valószínűleg új infrastruktúrát - csatlakozó aljzatot, alaplapot - igényelnek.

Az AMD DDR2 memóriát támogató új mikroprocesszor csomagja a következő 12 hónapban a különböző piac szegmensekhez tartalmazza a nagy teljesítményű ("high-end") AMD Athlon 64 FX és a belépőszintű AMD Semron lapkákat.

Az asztali PC-khez és az egyprocesszoros munkaállomásokhoz az AMD kibocsátja a Socket M2 (940 kivezetés) kompatibilis tokba szerelt CPU-kat. A Socket M2 kompatibilis tokban kaphatók az AMD Athlon 64-, az AMD Athlon 64 FX- és az AMD Opteron 100-as sorozatú lapkák. Ez helyettesíti a ma használt Socket 754, Socket 939- és és Socket 940 asztali és munkaállomás infrastruktúrát. A két- és többprocesszoros szerverekhez az AMD bevezeti az 1207 kivezetése Socket F tokba szerelt Opteron processzorokat, amelyek a jövőben Socket 940-eseket helyettesítik. Az AMD a noteszgépekhez bevezeti a Socket S1-et (638 kivezetés), amelyek a mai Socket 754-et helyettesítik.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja