Új AMD Opteron processzoros pengeszerver a Fujitsu Siemenstől

2005. november 05.
1.8941
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Fujitsu Siemens Computers bemutatta Dinamikus Adatközpont rendszere legújabb fejlesztését, az AMD Opteron processzoros Primergy BX630 pengeszerverekre épülő Primergy Advanced Blade Ecosystem megoldást.

Ez a szerverarchitektúra lehetővé teszi, hogy két darab pengeszerver egymáshoz csatlakozva egyetlen négyprocesszoros, fizikai pengeszerverként működhessen. A megoldás lehetővé teszi, hogy a vertikális és a horizontális kapacitásbővítő (scaleup and scale-out) technológiák egy architektúrán belül működjenek.

Ezáltal a teljes szerverkapacitás hasznosíthatóvá válik, az IT szakemberek pedig rugalmasabb adatközpont megoldáshoz jutnak.

Egyre több felhasználó futtatja alkalmazásait két- és négyprocesszoros ipari szabványos szervereken. A Primergy Advanced Blade Ecosystem segítségével a vállalatok kétprocesszoros szervereiket igény szerint összekapcsolva, illetve szétválasztva, további hardvereszközök beszerzése nélkül alakíthatják ki a működésük szempontjából ideális IT-környezetet. Teljesítményrugalmassága révén a Primergy BX630 jól használható nagy terhelésű terminálszerverként, webszerverként vagy kommunikációs szerverként.

2+2=4 - közvetlen csatlakozású architektúra
Csúcsterhelés idején az ügyfelek négyprocesszoros szervert hozhatnak létre két darab kétprocesszoros rendszerből oly módon, hogy az AMD Opteron lapkák HyperTransport csatlakozásán keresztül összekapcsolják egymással a gépeket. Az aktuális igényekhez igazodva, új hardvererőforrás vásárlása nélkül tudnak átállni a kétprocesszorosról négyprocesszoros szerverekre és vissza. A 2+2 konfiguráció teljesítménye megfelel a natív négyprocesszoros rendszerének. A kétmagos Opteron 8xx processzorokkal ez a blade-koncepció valójában 8 fizikai processzormagot biztosít egy négyprocesszoros pengeszerveren belül. A megoldás jól használható az egyidejű horizontális és vertikális kapacitásbővítéshez, ezáltal javítja a meglévő hardverek hatékonyságát és kihasználtságát, továbbá nagyfokú rugalmassághoz juttatja a felhasználókat.

A Fujitsu Siemens Computers AMD Opteron processzoros, 1U magas Primergy RX220 rendszerét is bemutatta. Ez a modell a vállalat kimondottan nagy teljesítményigényű alkalmazásokhoz szánt, rackre optimalizált szervereinek körét gazdagítja.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
Fujitsu-Siemens
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXelosz profilja