Új alaplap a Sapphire kínálatában

2009. szeptember 09.
2.0851
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Elsősorban a kiváló grafikus kártyáiról ismert Sapphire Technology a mai napon bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki az alaplapjai termékkínálatát.

A frissen beharangozott újdonság Sapphire PURE 785G típusjelzéssel (PI-AM3RS785G gyári modellszám) fog megjelenni a boltok polcain, és mint ahogy azt már a jelöléséből is sejthetjük, az alaplap az AMD 785G + SB710 chipkészlet páros köré épül, tehát már fel van készítve az Advanced Micro Devices legújabb Phenom II és Athlon II központi feldolgozóinak fogadására, természetesen DDR3 rendszermemória támogatással párosítva.

Az új Sapphire PURE 785G már fel van szerelve egy integrált ATI Radeon HD 4200-as grafikus processzorral is, ami már rendelkezik teljes körű DirectX 10.1 és Unified Video Decoder 2 (UVD 2) támogatással. Ha nagyobb teljesítményű gyorsítókártyát szeretnénk használni, akkor az alaplap el van látva egy 16X-os PCI Express foglalattal is, így lehetőség van akár a Hybrid CrossFireX konfiguráció kiépítésére. A további bővítőkártyáknak két darab hagyományos 32bit-es PCI slot áll rendelkezésre, a memóriamodulokat pedig két darab DDR3 aljzatba telepíthetjük, amik maximálisan 8GB rendszermemóriát képesek kezelni, akár az 1333MHz-es frekvencián is. Az adattárolókat egy PATA (UDMA 66/100/133), és hat SATA II portra lehet csatlakoztatni. Az új alaplap kínálatából persze nem hiányzik a beépített Gigabit LAN vezérlő és az 5.1-es hangkártya sem. A hátlapi I/O panelen található egy PS/2 billentyűzet és egy egér, egy D-Sub VGA és egy DVI, egy HDMI, négy USB 2.0, egy RJ-45 LAN, egy koaxiális SPDIF, és az előbb említett audiorendszer csatlakozói. A Sapphire PURE 785G pontos megjelenési idejéről a gyártó egyelőre nem közölt információt, annyi mindenesetre kiderült, hogy várhatóan 107$ körüli áron lehet majd hozzájutni.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 18 napja

Na a Sapphire is gyárt alaplapokat? Miket meg nem tudok röhögő smiley
Alap felszereltségű lap, van rajta minden ami elvárható, és körültekintő hardverekkel egy erős gép alapja lehet.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja