Újabb vízhűtéssel szerelt Radeon HD 5870 a PowerColor-tól

2010. július 23.
2.1671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert PowerColor a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az AMD ATI Radeon HD 5870-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig PowerColor LCS HD5870 V2 típusjelzéssel fog felbukkanni (AX5870 1GBD5-WDHGV2 gyári modellszám). A gyorsító hűtéséről egy az EK műhelyéből kikerült nagy teljesítményű vízhűtés gondoskodik, ami a GPU-n kívül az összes főbb hőtermelő komponenst is hűvösen tartja.

A hivatalos adatok szerint az alkalmazott hűtőrendszernek köszönhetően, a grafikus vezérlő hőmérséklete még teljes terhelés mellett sem emelkedik 50 Celsius-fok fölé. A PowerColor LCS HD5870 V2 40nm-es gyártástechnológiával előállított RV870-es grafikus feldolgozója 1600 darab Stream processzort, 80 darab textúrázó egységet, 128 darab Z/Stencil ROP és 32 darab Color ROP egységet tartalmaz, az 1024MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 256bit-es adatsínen keresztül érheti el. A videokártya már gyárilag megemelt GPU órajellel büszkélkedhet, ugyanis a sebességét az Advanced Micro Devices által előírt 850MHz-ről 950MHz-re hangolták át a mérnökök, a 256bit-es GDDR5 memóriarendszer viszont továbbra is az előírt 1200MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 4800MHz-es effektív teljesítményt eredményez. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kínál csatlakozási lehetőséget, a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör ATI CrossFireX csatolófelülete teszi lehetővé.

A dobozban a cég mellékel még egy kupont is, aminek a segítségével a felhasználó letöltheti a DIRT 2 játék teljes értékű változat. A videokártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11, OpenGL 3.2 és OpenCL támogatással, de a felszereltségéből nem hiányzik még az ATI Stream, a második generációs Unified Video Decoder (UVD 2), az Accelerated Video Transcoding (AVT), az ATI PowerPlay, valamint az Eyefinity technológia sem. Az új PowerColor LCS HD5870 V2 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


Újabb vízhűtéssel szerelt Radeon HD 5870 a PowerColor-tól - 2. kép

3 hozzászólás

DNS

11 éve, 15 napja

Ilyen melegben még a hűtővíz is elpárolog

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

11 éve, 16 napja

Nem rosszz De itt jo, mert ha mégis kigyulladna, akkor már a benne lévő folyadék el is oltja eggyböl

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljagery1113 profiljaWickedSick profilja