Újabb taggal bővült az Asus netbook kínálata

2010. április 30.
1.8831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a ami napon bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a netbookjainak termékpalettáját.
Advertisement

A frissen beharangozott ultrahordozható Asus Eee PC 900AX típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és különlegessége, hogy meglepő módon a mérnökök az Intel első generációs Atom platformjával tervezték. Az újdonság hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 225 X 170 X 34 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 1,12 kilogrammos tömeg párosul.

A gép egy 8,9 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkezik, és a keretéből természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 0,3M pixeles változata, valamint a mikrofon sem. Az Asus Eee PC 900AX az Intel 1,6GHz-es Atom N270-es központi feldolgozójával van felvértezve, ami mellé egy 1GB RAM-al feltöltött DDR2-es memóriarendszer társul. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 950-es grafikus processzor felel, az adatok tárolásáról pedig egy 160GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik.

A különféle hálózatok elérését egy 10/100-as Ethernet vezérlő, és egy 802.11b/g rendszerű WiFi modul garantálja. A mini noteszgép külső részén található egy MMC és SD formátumokra felkészített kártyaolvasó (SDHC kompatibilis), egy D-Sub VGA, két darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az audiorendszer (fejhallgató vagy mikrofon port) csatlakozója. A gépet egy előtelepített Microsoft Windows XP Home Edition operációs rendszerrel, és egy négycellás Lithium-Ion akkumulátorral szállítja a cég, ami a négy óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az Asus Eee PC 900AX várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre nincs információ.


Újabb taggal bővült az Asus netbook kínálata - 2. kép



Újabb taggal bővült az Asus netbook kínálata - 3. kép

1 hozzászólás

richie8

11 éve, 5 hónapja és 27 napja

Már nem is számolom az EeePC-ket, minden héten raknak össze egy új darabot...eszméletlen, ennyire kelendő lenne az összes típus: Vagy ekkora az unalom? röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljaManiac profiljamarco profilja