Újabb sztrájkra készülnek az eBay kereskedői

2008. március 11.
2.0811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Éppen véget ért az előző, máris az újabb sztrájkot fontolgatják az online piactér kereskedői.

Mint tudvalevő, nem értenek egyet az eBay új árpolitikájával, mely néhány hete került bevezetésre. A kereskedők most azt fontolgatják, hogy május első napjával újabb akcióval hívják fel magukra a figyelmet. Az eBay-t ugyanakkor nem rázta meg különösebben a vasárnapi sztrájk, melynek köszönhetően a listázott termékek mintegy 13 százaléka került le a kínálatból annak időtartamára.

Az eredetileg tervbe vett február végi időpont helyett az előző hétvégére időzítették sztrájkjukat az ebay kereskedői. Az esemény abból a szempontból egyedülálló, hogy soha ezelőtt nem volt még rá példa, hogy bárki is online munkabeszüntetést hajtson végre. Az ok ismeretes: Az eBay új árszabása, mely leginkább a kereskedők számára kedvezőtlen, valamint felhasználói jogaik korlátozása azzal, hogy nincs lehetőségük negatív értékeléssel élni egy-egy tranzakciót követően.

Mint ahogy a sztrájk értelmi szerzője, Mary Killion kereskedő elmondta az eBay nem hajlandó érdemben foglakozni követeléseikkel, a vásárlók pedig egyre inkább szimpatizálnak a kereskedőkkel, és jó részük szerint is elfogadhatatlan az eBay politikája. A sztrájk ígérete évekkel ezelőtt is a levegőben lógott, a korábbi változtatások miatt már 2005-ben, illetve 2006-ban is sztrájkra készültek az elégedetlen kereskedők, de csak az előző hétvégén nyomatékosították tettekkel követeléseiket az első bojkottjuk révén. Hogy lesz-e második májusban, valamint hajlandó lesz-e az eBay kompromisszumot kötni a kereskedőkkel, az hamarosan kiderülhet.

Kapcsolódó:

Újabb fricska az eBay-nek
Sztrájkra készülnek az eBay kereskedői
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja