Újabb szervereket foglalt le a rendőrség

2008. március 19.
1.8231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A tavalyi év végén ismertté vált esetek során a magyar hatóságokat több népszerű fájlcserélő szervert is lefoglaltak, azóta nem hallhattunk hasonló esetről, egészen eddig: Két illegális fájlmegosztó szervert foglalt le a rendőrség tegnap délután Budapesten.
 

Ahogyan a hatóság tájékoztatott, a két nagyteljesítményű szerveren keresztül zenéket, filmeket, és szoftvereket "közvetítettek", azaz minden bizonnyal torrent szerverekről van szó.

A hírek szerint egy XIII. kerületi címre csaptak le a rendőrök, ahol is a házkutatás során két szervert foglaltak le. A szervereken keresztül több terabyte adatot kínáltak letöltésre. A fájlmegosztás manapság manapság legnépszerűbb formájaként ismert torrent szolgáltatással nehezen tud bármit is kezdeni a hatályos jogszabály, ugyanis az ilyen szervereken általában egyetlen kbyte illegális adathalmaz sem szerepel, a szerver csupán "közvetít" az egyes felhasználók között. Ez az egyik oka annak, amiért is szélmalomharcként aposztrofálható a hatóságok törekvése az illegális szoftverkereskedelem megfékezésére.

3 hozzászólás

Vendég

14 éve, 8 hónapja és 4 napja

Azért több évet is képessek kiróni az emberekre mert mondjuk letölt egy programot amit nem fizettet ki mondjuk x pénzért, de azokall a kegyetlen embrekkel akik állatokat kínoznak azzal meg nem csinálnak semmit.
Ez így jól van?- mert szerintem nem nagyon.
Ki a francot érdekel egy abszolút jelentéktelen kis semmi program.
Mert engem nem nagyon

válasz erre

Dj.Skyline

14 éve, 8 hónapja és 5 napja

Erre van eszük, de hogy fontosabb dolgokat tegyenek? a-a marad a fánk

válasz erre

Vendég

14 éve, 8 hónapja és 5 napja

HA \"csupán közvetít az egyes felhasználók között. Ez az egyik oka annak, amiért is szélmalomharcként aposztrofálható a hatóságok törekvése az illegális szoftverkereskedelem megfékezésére.\"
Akor minek lefoglalni a servert ugysincs rajta semmi
Nem hogy hagynák békében!!!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljamarco profilja