Újabb SSD tároló a Corsair kínálatában

2009. augusztus 29.
1.6111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A kiváló minőségű memóriamoduljairól és flash alapú tárolóiról ismert Corsair a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a szilárdtest-meghajtói (SSD) termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonság a gyártó Extreme szériájába tartozik, és Corsair Extreme Series X256 típusjelzéssel fog megjelenni a boltok polcain. A cég csúcskategóriás Extreme sorozata egyesíti a maximális teljesítményt a nagy tárolókapacitással, ami az új SSD tároló esetében 256GB-ot jelent.

A 2,5 inches kialakítású adattároló mindössze 80g-os súllyal rendelkezik, a számítógéphez pedig egy SATA II interfészen keresztül csatlakoztatható, ami természetesen visszafelé kompatibilis a standard SATA I-es rendszerrel is. Az új Corsair Extreme Series X256 az MLC (multi-level cell) NAND flash technológiával készül, és az Indilinx Barefoot vezérlőnek köszönhetően 240MB/s-os szekvenciális olvasási, valamint 170MB/s-os szekvenciális írási teljesítménnyel büszkélkedhet. A meghajtó készenléti állapotban alig 0,5W-os fogyasztással rendelkezik, terhelés alatt pedig ez az érték mindössze 2,0W-ra növekszik. Az újdonság egy 64MB-os gyorsítótárral van felszerelve, de a kínálatból persze nem hiányzik a S.M.A.R.T. technológia támogatása sem. A Corsair két év garanciát vállal az SSD tárolóra, és az elmondása szerint egymillió óra MTBF jellemzi (üzemidő meghibásodás előtt). A Corsair Extreme Series X256 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt információt.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Ontják magukból a gyártók az SSD-ket, ez nagyon is jó dolog. Az áraikért pedig csak a nagyvállalatok tudják igazán hasznosítani, ez már nem annyira jó. Olcsóbban kérjük az SSD-ket uraim röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja