Újabb részletek az új Office programcsomagról

2006. február 18.
1.5811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft hivatalosan bejelentette, hogy az eddig Office 12 kódnéven szereplő szoftvercsomagot az idén Office 2007 néven hozza forgalomba, a mostanival nagyjából megegyező áron, de többféle verzióban.

Az év második felében megjelenő Office 2007 esetében a mezei felhasználók számára legfontosabb változás az, hogy a 399 dolláros Standard és 499 dolláros Professional változat mellett egy otthoni felhasználóknak szánt olcsóbb kiadás is napvilágot lát majd Home and Student Edition néven, mindössze 149 dolláros árért.

Ez utóbbi a jelenleg az iskolákban használható Student and Teacher verzióhoz hasonlóan egyszerre három számítógépre lesz telepíthető, de magasabb szintre történő fejlesztése ugyanúgy csak a teljes vételár kifizetése mellett lesz lehetséges. Az új irodai programcsomag vállalati portfóliójában az alap Professional szoftver mellett két prémium változat, a Professional Plus, és a Professional Enterprise termékek szerepelnek. Előbbi a Word, az Excel, a PowerPoint és az Outlook mellett az Access és a Publisher alkalmazásokat, az Office Communicator azonnali üzenetküldő programot, az InfoPath formanyomtatvány-szoftvert, valamint szerveralapú tartalomkezelő és formázó megoldásokat is tartalmaz. Az Enterprise kiadás ezeken felül még a Microsoft által nemrég megvásárolt Groove Networks által kifejlesztett Groove hálózati munkamegosztó programot is tartalmazza. A Groove egyszerre képes a külön munkaállomásokon dolgozók munkáját valós időben frissíteni és egymással összehangolni, ugyanakkor viszont lehetővé teszi az offline tevékenységet is.

Az Office 2007 programcsomag várhatóan nagyjából a Windows Vista operációs rendszerrel egy időben, 2006 második felében kerül majd kiadásra, és számos újdonságot, többek között teljesen megújult kezelőfelületet és XML-alapú fájlformátumokat tartalmaz majd. A szoftver első szűk körű béta verziója tavaly novemberben jelent meg, a második, valószínűleg már publikus tesztváltozat pedig valamikor tavasszal lesz letölthető.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja