Újabb realisztikus versenyjátékon dolgozik a SimBin gárdája

2009. június 23.
1.7591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A svéd SimBin Studios az autószimulátorok egyik keresztapja, nekik köszönhetjük többek között a GTR vagy éppen a RACE sorozatokat is.

2003-as alakulásukat követően rengetegen borultak le a gárda lábai elé, azonban az elmúlt évben egy kicsit megkopott a hírnevük. Köszönhető ez elsősorban annak, hogy sem újdonságot, sem újabb grafikus körítést nem voltak képesek összehozni a frissebb alkotásaikhoz. Legutóbb éppen egy ingyenes játékkal jelentkeztek, Volvo: The Game név alatt (teszt hamarosan), amely az elődökhöz képest szintén nem aratott nagy sikert, mint ahogyan a RACE On néven, jelenleg is fejlesztés alatt álló példányuk sem fog.

Persze a csapat sem csukott szemekkel járja a világháló fórumait, hanem olvassa a rajongók észrevételeit, ennek köszönhetően állításuk szerint valami nagyon realisztikus és valami nagyon új készülődik a csapat műhelyében. Címről és egyebekről sajnos még nem tudunk, de hónapokon belül leránthatják a leplet készülő alkotásukról, amely a szokásos AI helyett egy teljesen új technológiát, az iOpener-t fogja használni.

Az iOpener egy nem is olyan régi fejlesztés, lényege pedig az, hogy a valóságban lezajlott futamokat átültesse nekünk a virtuális világba, ehhez pedig az eredeti versenyautókra felszerelt GPS vevők lesznek segítségünkre. Ez röviden tömören annyit jelent, hogy a valós időben lezajlott versenyeket a program rögzíti, így mindegyik versenyzőnek a pályán nyújtott teljesítménye is rögzülni fog, mi pedig velük vehetjük fel a versenyt, természetesen kizárólag virtuálisan. Ha tehát XY valós időben megnyerte a futamot, és XZ kicsúszott a tizedik kanyarban, az a játék betöltése után is pontosan így lesz, természetesen a futamgyőzelem nem, hiszen ha kiválóan vezetünk, akkor akár még a profikat is legyőzhetjük.

A SimBin bejelentése abszolút az új technológia játékba ültetése köré épült fel, így tehát mást nem is tudunk a készülő alkotásról, de az iOpener segítségével mindenképpen új fejezetet nyithatnak az autószimulátorok világában. Várjuk a további részleteket!
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja