Újabb Radeon HD 5770 az MSI kínálatában

2009. december 16.
2.3761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Micro Star International a mai napon bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a grafikus gyorsítóinak termékpalettája.

A frissen bemutatott videokártya az Advanced Micro Devices ATI Radeon HD 5770-es modelljére épül, a boltok polcain pedig MSI R5770-PMD1G típusjelzéssel fog megjelenni. Az újdonság hűtéséről egy teljesen egyedi tervezésű, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik, ami a gyártó elmondása szerint lényegesen jobb hatásfokkal büszkélkedhet, mint a referencia modellek.

A nagy teljesítményű hűtés ellenére az MSI R5770-PMD1G órajelei hűen követik az Advanced Micro Devices ajánlását, vagyis a 800 darab stream egységgel épített 40nm-es Juniper XT grafikus feldolgozó sebességét 850MHz-re hangolták be, az 1024MB RAM-al felvértezett 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az 1200MHz-es frekvencián üzemel (4800MHz-es effektív teljesítmény). A gyorsítókártya hátlapi paneljén egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet lett kialakítva, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert ATI CrossFireX csatolófelület sem, így kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

A dobozban a gyártó mellékeli még az MSI Afterburner névre keresztelt szoftverét is, aminek a segítségével a fent említett órajelek könnyedén tovább növelhetőek. A videokártya rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a felszereltségében természetesen megtalálható még az ATI Stream, a Unified Video Decoder 2 (UVD 2), valamint a cég legújabb Eyefinity technológiája is. Az új Gigabyte R5770-PMD1G várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt részleteket.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Gyönyörű és erős kártya az MSI-től, a hűtéstechnika itt kiváltképp tetszetős, és igen jól hűti a VGA chipet.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja