Újabb Microsoft VoIP és videotelefon-tervek

2006. március 18.
1.7931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft újabb részleteket közölt VoIP internet- és videotelefonos terveiről, amelyek a Windows Live online szolgáltatás részét fogják képezni.

A szoftverkonszern már jelenleg is kínál PC-PC VoIP, illetve videotelefonos szolgáltatást az MSN Messenger, valamint egyes piacokon PC-vezetékes telefonos megoldást a Windows Live Messenger részeként. A Microsoft azonban, átfogó Live szolgáltatás-fejlesztési stratégiája részeként, még további funkciókkal tervezi gazdagítani Windows Live Mail, Windows Live Search és Windows Live Messenger termékeit.

Az egyelőre csak béta tesztverzió formájában létező Windows Live Mail például egy olyan ingyenes e-mail klienst fog tartalmazni, amelynek címjegyzékén a megfelelő névre kattintva azonnali hangos, vagy videotelefonos hívást lehet majd indítani. A Windows Live Search keresőprogramba pedig egy olyan megoldást terveznek beépíteni, amellyel a keresési találatként megjelenő PC-kapcsolat felé lehetne közvetlen VoIP hívást kezdeményezni.

Az online szolgáltatások megújításával egyidejűleg a MS olyan új VoIP készülékek megjelentetését is tervbe vette, amelyek a Windows Live Messenger-en bonyolított PC-PC és a PC-telefonos beszélgetések mellett alkalmasak lennének a hagyományos távközlési hálózatokon való működésre is.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja