Újabb Microsoft fellebbezés az EB monopóliumellenes határozata ellen

2005. szeptember 10.
1.5151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft keresetet nyújtott be az Európai Unió Elsőfokú Bíróságához, amelyben elsődlegesen a kommunikációs protokolljainak a rivális cégekkel történő megosztását előíró EB rendelkezés visszavonását szeretné elérni.

A szoftveróriás az EB által kitűzött június 1-jei határidőig hivatalos beleegyező nyilatkozatot tett közzé, amelyben vállalta, hogy eleget tesz a bizottság határozatában foglaltaknak, azaz a 497 millió eurós bírság megfizetésén felül vállalja a Windows Media Player nélküli verziójának a megszabott feltételek szerinti forgalmazását is.

A szerverprotokollok megosztásának ügye ugyanakkor függőben maradt, mivel a Microsoft csak abban az esetben bocsátaná ezeket más szoftvercégek rendelkezésére, ha azok nem tennék nyilvánosan hozzáférhetővé a kódokat. A nyílt forráskódú szerverszoftvereket fejlesztő társaságok viszont elfogadhatatlannak tartják ezt a feltételt, így a kérdésben bíróságnak kell döntenie, amiben a szoftveróriás és az EB hallgatólagosan már meg is egyezett.

A Microsoft szóvivője úgy nyilatkozott, hogy az általuk most benyújtott kereset az Európai Bizottsággal júniusban létrejött megegyezés egyenes következménye. Elmondta még, hogy minél hamarabb döntést várnak az ügyben, mivel ez kihatással lesz a szellemi tulajdonhoz kapcsolódó jogok sorsára az egész világon.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja