Újabb illetéktelen adatszerzési kísérlet a CIB Banknál

2007. október 11.
1.5791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Október 10-én hajnalban, ismeretlen személyek a CIB Bank nevében ismételten e-mailt küldtek az ügyfeleknek, amely a CIB honlapjához hasonló, ál-honlapra vezető linket is tartalmazott - áll a CIB Bank közleményében, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez.

A néhány nappal ezelőtti adathalászati kísérlethez hasonlóan ez esetben sem a banki honlapot, illetve az internetes rendszert érte támadás, hanem közvetlenül az üzenetek címzettjeit próbálták meg elérni.

A közlemény szerint a rendkívül magyartalanul megfogalmazott üzenet alapján arra lehet következtetni, hogy külföldi elkövetők e-mailjéről van szó. A CIB Bank az ál-honlap eltávolíttatásáról haladéktalanul intézkedett, értesítette a hatóságokat, valamint ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a rendőrségen.

A CIB Bank korábban már több kommunikációs csatornán ? a pénzintézet honlapján, a CIB Internet Bank felületen, valamint a biztonsági sms szolgáltatást igénylő valamennyi ügyfél részére küldött külön sms-ben - felhívta a figyelmet, hogy semmilyen esetben sem kéri sem e-mailben, sem sms-ben az ügyfél azonosítóit, és nem is szólítja fel ezek megadására vagy megváltoztatására.

A CIB közleményében rámutat: honlapján az ügyfelek figyelmébe ajánlja, hogy a honlap címét (www.cib.hu) minden esetben kézzel írják be a böngésző címsorába, e-mailben kapott linkre kattintva soha ne lépjenek be, és ne adják meg az adataikat.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Imperator profiljasony1515 profiljatotyak profiljaNeurotic profiljaWickedSick profiljamarco profiljagery1113 profilja