Újabb Force sorozatú SSD tárolókkal bővült a Corsair kínálata

2010. július 22.
1.8891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Főként a kiváló memóriarendszereiről és flash alapú adattárolóiról ismert Corsair a napokban bejelentette, hogy három új fejlesztésű taggal bővítette ki a szilárdtest-meghajtóinak (SSD) termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonságok a gyártó Force szériájának legfiatalabb tagjai, a boltok polcain pedig Corsair Force F40, Force F80 és Force F160 típusjelzéssel fognak megjelenni. Az új adattárolók technikai paraméterei majdnem teljes mértékben megegyeznek, különbség mindössze csak a tárolókapacitásukban van.

Az új háttértárolók egységesen 2,5 inches kialakítással lettek tervezve, a számítógéphez pedig egy SATA II interfészen keresztül csatlakoztathatóak, de természetesen visszafelé kompatibilisek a korábbi SATA rendszerekkel is. Az újdonságok MLC (multi-level cell) NAND flash memóriamodulokból épülnek fel, amikhez a mérnökök a SandForce SF-1200-as kontrollerét társították. A meghajtók az üzletek kínálatában 40GB-os, 80GB-os valamint 160GB-os tárolókapacitással fognak felbukkanni, és a felépítésüknek köszönhetően nem kevesebb, mint 285MB/s-os olvasási, valamint 275MB/s-os írási teljesítménnyel büszkélkedhetnek.

Az új szilárdtest-meghajtók felszereltségéből természetesen nem hiányzik a TRIM rendszer támogatása sem, és a hivatalos adatok szerint egymillió óra MTBF jellemzi őket (üzemidő meghibásodás előtt). A Corsair F80 és F160 dobozában a cég mellékel még egy beépítőkeretet is, aminek segítségével az adattárolók könnyedén beépíthetőek az asztali számítógépek 3,5 inches tárolóhelyére is. Az új Corsair Force F40, Force F80 és Force F160 várhatóan augusztusban fog felbukkanni az üzletek kínálatában, az árcédulájukon pedig 130$-os, 230$-os és 450$-os összeg fog szerepelni.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Mordorer profilja