Újabb filmkalózokat fogtak Miskolcon

2005. június 25.
1.7081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A miskolci rendőrök a márciusi rajtaütések után újabb filmkalózokat fogtak Miskolcon az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) kezdeményezésére.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai újabb sikeres akciót hajtottak végre Miskolcon és környékén, több mint ezer darab kalóz DVD-t foglaltak le a hét személynél. A gyanúsítottak a házkutatás pillanatában is nagy mennyiségű szerzői jogvédelem alatt álló tartalmat osztottak meg a Mátrix hub fájlcserélő rendszeren keresztül.

Egymással alkottak egy kisebb fájlcserélő társaságot is, amely tagjai személyenként 50-100 gigabyte filmes tartalmat osztottak meg illegálisan. A megvásárolható filmek listáján - melyeket a fájlcserélő hubon tettek közzé - egyenként 800-2000 film szerepelt.

A mostani ügyben a rendőrség a büntető törvénykönyvbe ütköző, szerzői és kapcsolódó jogok megsértésének bűncselekménye miatt nyomoz. Az elkövetők - a bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrány nagyságától függően - többévi szabadságvesztéssel is büntethetők.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja