Újabb elbocsátások: A Microsoft megválik alkalmazottainak 17%-ától

2008. december 31.
1.6001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Amióta kirobbant a gazdasági világválság szinte nem akadt olyan hét, amikor ne lettünk volna kénytelenek arról cikkezni, hogy hány újabb ember vesztette el a munkahelyét az IT- vagy játékiparban.
Advertisement

Sajnos az év utolsó napjára is befutott egy ilyen hír, amelyet már csak azért is meg kell osztanunk Veletek, mivel a főszereplő ezúttal nem más, mint az iparág egyik legerősebb tényezője, a Microsoft. Eddig csak pletykák szóltak arról, hogy 2009. január 15-én a redmondi vállalatnál elbocsátások várhatóak, mostanra azonban keserű valósággá vált mindez.

Az alkalmazottakat már tájékoztatták arról, hogy a cég kész egy nagyobb horderejű létszámleépítésre, azt azonban egyelőre nem közölték, hogy pontosan melyik osztályokat és régiókat érinti a döntés. Jelenleg a Microsoft körülbelül 90 ezer embert foglalkoztat világszerte, és a hírek szerint közülük 15 ezernek (azaz nagyjából a munkaerő 17%-ának) kell új munkahelyet keresnie január 15-től. Ez pedig nem éppen kis szám.

Annyi információ szivárgott ki, hogy valószínűleg az MSN részleg szenvedi el a legnagyobb csapást, valamint pletykaként az is felröppent, hogy a Microsoft EMEA (Europe, Middle East, Africa) munkatársai sem érezhetik magukat biztonságban. Az azonban biztosnak tűnik, hogy a jól menő osztályokról kevés alkalmazottat mozdítanak el, tehát - az eladási statisztikákból kiindulva - az Xbox 360 körül tömörülő dolgozók felsóhajthatnak.
Advertisement
1 hozzászólás

Raiden

13 éve, 2 hónapja és 20 napja

Remélem a haszontalan 17%potyog ki.

válasz erre
Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja