Újabb túlhajtott GTX 680-as gyorsítóval bővült a PoV kínálata

2012. augusztus 12.
1.6181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus vezérlő partnereként ismert Point of View alig egy hónapja mutatta be a TGT szériába tartózó, GTX 680 Beast/Backplate névre keresztelt videokártyáját, a napokban azonban egy újabb modelljéről rántotta le a leplet.

A most bemutatkozó újdonság szintén a vállalat TGT családját erősíti, és akárcsak az előbb említett változat, az nVidia csúcskategóriás GTX 680-as vezérlőjének átdolgozásaként született meg, míg az üzletek kínálatában a hangzatos Point of View TGT GeForce GTX 680 4GB UltraCharged "LOW LEAKAGE SELECTION" típusjelzéssel fog felbukkanni.

A megfelelő üzemi hőfokot egy egyedi tervezésű, tripla kártyahelyet elfoglaló, három darab ventilátorral rendelkező hűtési megoldás biztosítja. A videokártya különlegessége, hogy a nyomtatott áramkörére kézzel kiválogatott GK104-es grafikus processzor lett telepítve, ami nem kevesebb mint 1536 darab CUDA magot tartalmaz, a 256 bites memóriainterfészen keresztül pedig immár megduplázott mennyiségű GDDR5 VRAM-ot képes elérni, vagyis 4096 MB-ot.

A gondosan szelektált GPU és az eddigi paraméterek fényében nem meglepő, hogy a vezérlő már megemelt órajellel gördült le a gyártósorról, ugyanis a 28 nanométeres Kepler feldolgozó alapsebességét 1111 MHz-ben határozták meg a mérnökök, viszont a boost érték maximumáról, valamint a megnövelt kapacitású memóriarendszer teljesítményéről a gyártó sajnos semmiféle adatot nem árult el.

A különféle kijelzőknek a nyomtatott áramkör végén található egy DVI-I és egy DVI-D, egy HDMI, és egy DisplayPort kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a mellettük kialakított nVidia SLI interfésznek köszönhetően pedig akár a többkártyás grafikus konfiguráció is könnyedén kiépíthető.

Ahogy azt már a GeForce 600-as sorozattól megszokhattuk, a gyorsító kínálatából természetesen ezúttal sem hiányzik a teljes körű DirectX 11, Shader Modell 5.0 és OpenGL 4.2 támogatás sem, viszont a felsorolást az nVidia jól bevált Pure Video HD, PhysX, 3D Vision Surround és CUDA, valamint a legújabb fejlesztésű TXAA élsimítás és Adaptive V-Sync technológiái teszik teljessé. Az új Point of View TGT GeForce GTX 680 4GB UltraCharged "LOW LEAKAGE SELECTION" várható megjelenési idejéről és áráról a vállalat egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.
1 hozzászólás

Stewenwolf

12 éve, 8 hónapja és 18 napja

Nahát ez már vadállat...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja