Újabb taggal bővült a Pioneer Computers netbook kínálata

2010. szeptember 18.
1.8491
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az ausztrál illetőségű Pioneer Computers a napokban bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a netbookjainak termékpalettája.

A frissen reflektorfénybe állított ultrahordozható a gyártó DreamBook szériájának legújabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Pioneer Computers DreamBook Lite M11 típusjelzéssel fog felbukkanni. Az újdonság mobilitására nem lehet panasz, ugyanis mindössze 266 X 185 X 19,7-27 milliméteres méretekkel dicsekedhet, ami mellé alig 930 grammos tömeg társul.

A konfiguráció a kategóriájánál már megszokott méretű, 10,1 inches szélesvásznú kijelzővel van tervezve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkezik, a keretébe pedig egy 0,3M pixeles webkamera, valamint egy mikrofon került beépítésre. A Pioneer Computers DreamBook Lite M11 a jól bevált Pine Trail recept alapján készült, vagyis az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és az Intel 1,66GHz-es Atom N455-ös központi feldolgozójával van felvértezve, míg a DDR3-as memóriarendszere 2GB 1066MHz-es vagy 1333MHz-es RAM-al van feltöltve. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus processzor felel, az adatok tárolásáról pedig egy 2,5 inches hagyományos merevlemez gondoskodik, viszont a rendelkezésre álló HDD-k tárolókapacitásáról a gyártó nem közölt információt.

A netbook hálózati rendszerét egy 10/100-as Ethernet vezérlő alkotja, ami mellé a gyártó igény esetén telepíthet még egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modult, egy Bluetooth 2.0 + EDR adaptert, és egy UMTS/HSPA modemet. A külső részen található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó (SD, mini SD, SDHC, MMC, RSMMC, MS, MS PRO, MS DUO), egy D-Sub VGA kimenet, egy RJ-45 LAN, három darab USB 2.0, valamint a beépített audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója. A noteszgépet egy előtelepített Microsoft Windows 7 vagy Windows XP operációs rendszerrel, és egy három, vagy egy hatcellás Lithium-Ion akkumulátorral szállítja a cég, ami változattól függően 270 perc, illetve 540 perc folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új Pioneer Computers DreamBook Lite M11 már megrendelhető a gyártó honlapjáról 399 ausztrál dolláros indulóáron.
2 hozzászólás

totyak

14 éve, 8 hónapja és 11 napja

Már napok óta minden nap jön egy-két hír netbook-okról. Ez sem rossz, de emlékeim szerint volt már jobb is korábban.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 8 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja