Újabb szériával frissült az ADATA SSD kínálata

2012. október 17.
2.1041
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napokban a memóriarendszerekre és flash alapú adattárolókra szakosodott ADATA Technology egy új fejlesztésű szilárdtest-meghajtó szériával bővítette ki felhozatalát.

A frissen beharangozott adattárolók a vállalat Premier Pro családját erősítik, a boltok polcaira pedig ADATA Premier Pro SP600-as típusjelzéssel fognak megérkezni. Az új tárolóegységek mindegyike természetesen a már jól bevált 2,5 inches/9,5 milliméteres kialakítással gördültek le a gyártósorról, így nem csak asztali PC-kben, hanem akár a hordozható gépekben is munkára foghatóak.

A vállalat meghajtói a 6 Gbps-os adatátviteli tempóra képes SATA 3.0 interfészen keresztül csatlakoztathatóak a számítógéphez, de persze visszafelé kompatibilisek a korábbi SATA I és SATA II rendszerekkel is, emellett egyformán 20 nanométeres MLC (multi-level cell) NAND flash memóriamodulokból épülnek fel, amik mellé a JMicron JMF661 kontrollerét társítottak a tervezők.

Az ADATA Premier Pro SP600-as SSD-k 32 GB-os, 64 GB-os, illetve 128 GB-os tárolókapacitással lesznek elérhetőek, és maximálisan 360 MB/s-os szekvenciális olvasási, valamint 130 MB/s-os szekvenciális írási teljesítménnyel büszkélkedhetnek, míg a véletlenszerű írási és olvasási teljesítményük 4 kB-os blokkok esetében 30.000 és 40.000 IOPS körül alakul.

A most bemutatkozó szilárdtest-meghajtók kínálatában természetesen már szerepel a TRIM és az NCQ rendszerek támogatása is. Az újdonságokra az ADATA három év garanciát vállal, és a hivatalos adatok szerint egymillió óra MTBF jellemzi őket (üzemidő meghibásodás előtt). Az új ADATA Premier Pro SP600-as SSD tárolók szállítását már megkezdte a gyártó, az üzletek kínálatában pedig 50 (32 GB), 70 (64 GB), illetve 100 dolláros (128 GB) árcédulával fognak felbukkanni.
3 hozzászólás

Vendég

12 éve, 5 hónapja és 8 napja

szerintem meg mindig nagyon dragak

válasz erre

Vendég

12 éve, 5 hónapja és 8 napja

szerintem meg mindig nagyon dragak

válasz erre

marco

12 éve, 5 hónapja és 8 napja

Elég jó áruk van. Lassan be kéne szereznem egy 512-est...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja