Újabb HD 7970-es gyorsítóval gazdagodott a Gigabyte kínálata

2012. július 21.
2.3971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban a Gigabyte Technology minden különösebb hírverés nélkül egy újabb Radeon HD 7970-es modellel frissítette a videokártyáinak felhozatalát.

Az újonnan felbukkant grafikus vezérlő már az AMD nemrég elrajtolt GHz Edition családját erősíti, a boltok polcaira pedig Gigabyte GV-R797TO-3GD típusjelzéssel fog megérkezni. Az újdonság természetesen már a gyártó speciális Ultra Durable megoldása szerint épül fel, míg a megfelelő üzemi hőfokot a nagy teljesítményű, WindForce 3X névre keresztelt hűtési megoldása biztosítja. A vállalat által alkalmazott hűtőrendszer három darab 90 milliméteres ventilátorból, egy két részre osztott alumínium bordázatból, valamint három darab hővezető csőből tevődik össze.

A Gigabyte GV-R797TO-3GD a 28 nanométeres Tahiti XT2 grafikus processzorral van felvértezve, aminek belsejében nem kevesebb, mint 2048 darab Stream és 128 darab textúrázó egység sorakozik fel, a rendelkezésére álló 3072 MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 384 bites memóriainterfészen keresztül képes elérni.

Az eddig felsorolt paraméterek fényében nem meglepő, hogy a vezérlő már gyárilag megemelt órajellel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, ugyanis a GPU alapsebességét 1000 MHz-ről 1100 MHz-re hangolták át a mérnökök, de ez az érték az AMD PowerTune rendszernek köszönhetően elérheti akár az 1150 MHz-et is, a 384 bites GDDR5 memóriarendszer pedig az 1500 MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 6000 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A különféle kijelzőknek a nyomtatott áramkör végén kialakított egy Dual-Link DVI-I, egy HDMI 1.4a, valamint két darab mini DisplayPort 1.2-es kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a mellettük elhelyezkedő AMD CrossFireX csatolófelületének köszönhetően pedig lehetőség van akár a négyutas grafikus konfiguráció kiépítésére is.

Ahogy az már egy új gyorsítótól elvárható, természetesen ezúttal is rendelkezésre áll a teljes körű DirectX 11.1, OpenCL és OpenGL 4.2 támogatás is, amiket az Advanced Micro Devices már jól megszokott Stream, Eyefinity, AMD PowerPlay, AMD PowerTune, a térhatású megjelenítést garantáló HD3D, valamint a legfrissebb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája egészít ki. Az új Gigabyte GV-R797TO-3GD várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nem érkezett információ.
2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 12 napja

Elég jól tartja magát most ez a széria... Máskor ilyen fél év után jönnek az újak...

válasz erre

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 12 napja

Hmmm jól hangzik.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja