Újabb HD 7970-es gyorsítóval bővült a Gigabyte kínálata

2012. augusztus 03.
1.9641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Hivatalos bejelentés ugyan még nem hangzott el a Gigabyte részéről, azonban a weblapján már feltüntette a régóta pletykált, Super Overclock szériába tartozó Radeon HD 7970-es grafikus gyorsítóját, így annak már minden paraméterére fény derült.

A Gigabyte GV-R797SO-3GD típusjelzéssel ellátott újdonság természetesen a gyártó Ultra Durable VGA+ felépítése szerint lett tervezve, a megfelelő üzemi hőfokát pedig a friss fejlesztésű, WindForce 5X névre keresztelt hűtőrendszere biztosítja. Az alkalmazott hűtési megoldás nem kevesebb mint három kártyahelyet foglal el, teljesítményét pedig a tervezők hővezető csövekkel, valamint öt darab 40 milliméteres ventilátorral növelték meg.

Az újonnan felbukkant Gigabyte GV-R797SO-3GD nyomtatott áramkörére nem a HD 7970 GHz Edition modelleknél használt GPU, hanem a "hagyományos" Tahiti XT grafikus feldolgozó lett telepítve, ami 2048 darab Stream processzort magában foglaló 32 darab Computing Units-ot, 128 darab textúrázó, 128 darab Z/Stecil ROP és 32 Color ROP egységet tartalmaz, a 384 bites adatsínen keresztül pedig 3072 MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni.

Nem meglepő módon a vezérlő már gyárilag megemelt GPU órajellel gördült le a gyártósorról, ugyanis annak sebességét 925 MHz-ről 1080 MHz-re emelték a mérnökök, az előbb említett 384 bites GDDR5 memóriarendszer viszont továbbra is az előírt 1375 MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 5500 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A hátlapon található portok kiosztása megegyezik az AMD alapmodelljénél látott sémával, vagyis a különféle kijelzőknek egy Dual-Link DVI-I, egy HDMI 1.4a, valamint két darab mini DisplayPort 1.2-es konnektor kínál csatlakozási lehetőséget, a nyomtatott áramkör AMD CrossFireX csatolófelületének köszönhetően pedig lehetőség van akár a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítésére is. A működéshez szükséges plusz energiát két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó biztosítja, de a gyártó felhívása szerint a megfelelően stabil használathoz elengedhetetlen egy legalább 650 wattos tápegység is.

Ahogy az a 7000-es sorozatú Radeonoktól már elvárható, az új gyorsító is rendelkezik teljes körű DirectX 11.1, OpenGL 4.2 és OpenCL támogatással, amik persze kiegészülnek még az Advanced Micro Devices már jól ismert Eyefinity, Stream, AMD PowerPlay, AMD PowerTune, a 3D-s megjelenítésért felelő HD3D, illetve a legújabb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiájával is. Az új Gigabyte GV-R797SO-3GD várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nem érkezett információ.

Újabb HD 7970-es gyorsítóval bővült a Gigabyte kínálata - 2. kép


Újabb HD 7970-es gyorsítóval bővült a Gigabyte kínálata - 3. kép

2 hozzászólás

amonrazoli

7 éve, 10 hónapja és 5 napja

csoda szép elfogadnám.igaz tápcsere se ártana mellé...

válasz erre

totyak

7 éve, 10 hónapja és 5 napja

Te jó ég, de gyönyörű darab. Ilyen kreatív felépítésű VGA-k kellenének, nem csak a standard kiadások.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljamarco profiljagery1113 profiljapityuska profiljapetya1990 profilja