Újabb HD 7950-es gyorsítóval bővült a Sapphire felhozatala

2013. február 07.
1.9051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb hírek szerint a Sapphire egy újabb grafikus vezérlővel bővítette ki a termékkínálatát.

A szóban forgó újdonság az Advanced Micro Devices Radeon HD 7950-es modelljére épül, a boltok polcaira pedig Sapphire HD 7950 Boost Edition típusjelzéssel fog megérkezni. A videokártya valójában már a második HD 7950-es Boost Edition modell a gyártó kínálatában, így nem is lehet meglepő, hogy főbb vonásaik is megegyeznek, eltérést egyedül hűtőrendszerükben, illetve a felvonultatott csatlakozók kiosztásában lehet felfedezni.

Elődjéhez hasonlóan az új gyorsító is egy Dual-X hűtőrendszer képességeit kamatoztatja, ami két darab ventilátorral, illetve vaskos hővezető csövekkel gördült le a gyártósorról. Az 1792 darab Stream feldolgozót tartalmazó Tahiti Pro GPU alapsebességét 850 MHz-ben határozták meg a mérnökök, ami mellé 925 MHz-es boost maximum társul, a 384 bites adatsínen keresztül mellé csatlakozó 3 GB GDDR5 videomemória pedig az 5000 MHz-es effektív frekvencián teljesít.

A különféle kijelzőknek két darab DVI, egy HDMI, valamint egy DisplayPort 1.2 kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert AMD CrossFireX csatolófelület sem, így igény esetén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is. Az átdolgozott Sapphire HD 7950 Boost Edition várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre nem érkezett információ.

Újabb HD 7950-es gyorsítóval bővült a Sapphire felhozatala - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 26 napja

Amindenit micsoda VGA. Erre senki nem mondana nemet és egy darabig (évekig) elég lenne mindenhez.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja